AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel'in hazırladığı 'Ankara'da Neler Oluyor?' programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Mehmet Özhaseki'nin açıklamalarından satır başlıkları:

"2 yıl boyunca neredeyse pandeminin bütün hayatımızı değiştirdiği, ekonomik verilerin baştan sona alt üst olduğu bir ortamı hep birlikte yaşadık. Çin’den bir konteyner mal 1500 dolara gelirken 8 bin dolara gelmeye başladı."

Özhaseki, zincir marketlere yaptırım yapılacak mı sorusuna, "Şişirilmiş fiyatlarla karşı karşıyayız." dedi.

Asgari ücret ne kadar olacak?

Aralık ayının gündemi olan ve görüşmelere başlanan 'Asgari ücret ne kadar olacak' sorusuna yanıt veren Özhaseki, "Bizim birinci tercihimiz elbette ki dar gelirli insanın alım gücünü arttırması. Bundan dolayı bizim birinci tercihimiz asgari ücretin en yüksek düzeyde tutulup daha rahat geçinilmesi şeklinde olur. Ama benim şahsi kanaatim dar gelirlilerin, asgari ücretlinin ‘Evet iyi oldu. Ellerine sağlık bu hükümetin’ diyeceği bir rakam olacak. Asgari ücret açıklandığı zaman herkesi tatmin edecek.. İşvereni de düşünmek zorundayız, dar gelirli enflasyon karşısında ezilmeyecek. Fakat şunu söyleyebilirim asgari ücrette ciddi bir artış olacak" dedi.

"11 CHP'li belediyeyi alacağız"

CHP 11 tane büyük şehirde belediye başkanlığını kazandı. Biz niye kazandığını çok iyi biliyoruz. Şunu net söyleyebilirim seçimler geldiğinde inşallah bu 11 tane CHP'li belediyenin büyük bir çoğunluğunu yeniden alacağız.

İstanbul’da Kadir Bey’in zamanında yapmış olduğu yüzde 80-90’ının tamamladığı işlerin sona gelmiş açılışları. Engellemenin ne olduğunu bilmiyorlar, çarpılırlar.

"Vatandaşın silah korkusu kalktı"

"HDP önümüzdeki yerel seçimlerde birçok belediyeyi alamayacak. PKK'nın baskısıyla HDP birçok belediyeyi aldı. PKK'dan korkularına oylarını HDP'ye verdiler. Hizmet yok güvenlik yok. İnsanlar artık özgür düşüncelerini dile getirebiliyor. Vatandaşın üzerinden baskı ve silah korkusu kalkınca rahatça hareket edebiliyorlar. Güvenlik birinci sorundu bu sorunda ortadan kalktı"

"AK Parti''ye müracaatlar 6'lı masadan"

Önümüzdeki günlerde AK Parti'ye geçişlerin olacağını düşünüyorum. Bizim CHP ile aramızdaki temel fark hizmet odaklı olmamız. Seçimlerden bu yana CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve diğer partilerden tam 41 belediye başkanı AK Parti'ye katıldı. Şuan 6'lı masadan ve HDP'den AK Parti'ye geçmek isteyen 10'un üzerinde belediye başkanı var.