AKP'nin 25 yıl kesintisiz yönettiği İstanbul'da her türlü engelleme çabalarına ve YSK'nın usulsüz seçim iptaline rağmen 2 kez üst üste seçim kazanarak Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu, bugün 50 yaşına girdi.

4 Hziran 1970 Trabzon doğumlu olan Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz yıl YSK'nın usulsüz şekilde iptal ettiği 31 Mart seçimlerinin ardından tekrarlanan 23 Haziran seçimleri için çalışırken doğum gününü katıldığı iftar yemeğinin ardından aile arasında kesilen pastayla kutlamıştı.

Ekrem İmamoğlu kimdir?

Ekrem İmamoğlu, 4 Haziran 1970`te Trabzon’da doğdu.

Trabzon Lisesi’nden sonra İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun olarak yine İstanbul Üniversitesi’nde İnsan Kaynakları ve Yönetimi bilim dalında Yüksek Lisans eğitimi aldı.

 

1992`de inşaat ve taahhüt işleri yapan aile şirketinde iş hayatına başladı. Bu şirkette Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Okul yıllarında amatör olarak futbol oynadı. Trabzonspor Futbol Kulübü, Trabzonspor Basketbol Kulübü ve Beylikdüzüspor Kulübü’nde yöneticilik yaptı.

2009’da CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı oldu. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildi. Beylikdüzü’nün sosyal ve kültürel hayatında etkin rol oynayan İmamoğlu, birçok sivil toplum kuruluşuna üyedir.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Evli ve 3 çocuk babası olan İmamoğlu, 1991’den bu yana Beylikdüzü’nde yaşıyor.