TBMM Genel Kurulu'nda milletvekilliği düşürülen CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.

Maltepe Açık Cezaevi'ne gönderilen Berberoğlu bu akşam "Corona virüs önlemleri" kapsamında ev hapsi kararı verildi.

Enis Berberoğlu ev hapsi kararının ardından cezaevinden çıktı.

Yargılandığı davada, ‘siyasi ve askeri casusluk maksadıyla devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri açıklamak' suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası alan ve Yargıtay tarafından cezası onanan CHP'li Enis Berberoğlu’nun milletvekilliği, TBMM’de düşürülmüştü.

Meclis’teki kararın ardından dün akşam saatlerinde Bakırköy’deki evinde gözaltına alınan Berberoğlu, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Maltepe L Tipi Cezaevine gönderilmişti.

Tutuklanan Enis Berberoğlu, corona virüsü önlemleri kapsamında cezaevinden çıktı. 

31 Temmuz'a kadar cezasını evde çekecek

Berberoğlu için ev hapsi kararı verildi. Berberoğlu 31 Temmuz'a kadar cezasını evde çekecek.

ERDOĞAN SÜREYİ UZATMIŞTI

Corona virüsü önlemleri kapsamında TBMM tarafından Ceza İnfaz Kanunu’a geçici bir madde eklenerek açık cezaevide bulunan tutuklu ve hükümlülerin cezalarını 30 Mayıs’a kadar evlerinde geçirmesine karar verilmişti.

Ancak daha Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sürenin 31 Temmuz’a kadar uzatıldığını açıklamıştı. Berberoğlu’da bu izin kapsamında 31 Temmuz’a kadar evinde kalacak.