YERELİN GÜNDEMİ/ Önceki gün milletvekilliği düşürülerek tutuklanan CHP'li Enis Berberoğlu için ev hapsi kararı verildi. Berberoğlu, koronavirüs nedeniyle 31 Temmuz'a kadar cezasını evde çekecek.

Akşam saatlerinde yaşanan bu gelişmenin ayrıntılarını CHP’li Barış Yarkadaş, HALK TV’de ‘Taksim Meydanı’ programında anlattı.

Barış Yarkadaş, HALK TV’de Enis Berberoğlu’nun cezaevinden çıkarılarak ev hapsi verilmesinin detaylarını şöyle anlattı:

‘’Akşam saatlerinde Enis Berberoğlu’nun avukatı Yiğit Acar Maltepe L Tipi Cezaevi’ne başvurarak,
Enis Berberoğlu’nun koronavirüs kapsamında açık cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlüler için uygulanan tahliye iznini istedi.

Cezaevi idaresi, avukat Yiğit Acar’ın verdiği bu dilekçeyi işleme koydu ve 31 Temmuz 2020 tarihine kadar açık cezaevinde kalan tüm tutuklu ve hükümlülerin bu süreyi evlerinde geçirebileceği kararını da ekleyerek Enis Berberoğlu’nu tahliye etti.

Enis Berberoğlu şu an itibariyle evinde. Enis Berberoğlu, avukatı Yiğit Acar’la birlikte Maltepe L Tipi Cezaevi’nden çıktı, evine gitti. Berberoğlu şu an da evinde, eşi Oya Berberoğlu ve kızı Dilara Berberoğlu’yla 24 saatlik hasretini gideriyor.

Enis Berberoğlu bu gece doğum gününü kutlayacak. Enis Berberoğlu, 65. yaşına dün gece Çağlayan Adliyesi’nin İnfaz Bürosu’nda girmişti. 24 saat sonra evinde geçiriyor.

Enis Berberoğlu, 31 Temmuz 2020 tarihine kadar koronavirüs kapsamında açık cezaevinde kalanların izninden yararlanıyor.''