AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Deniz Gürel'in hazırladığı Ankara'da Neler Oluyor programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunuyor.

Ali İhsan Yavuz'un açıklamalarından önemli satır başları:

Gündemde çokça konuşulan seçim tarihine ilişkin konuşan Yavuz, "18 Haziran’da ortaya çıkacak handikapları izale etmek adına, herkes oy kullansın diye bir tarih ayarlaması, güncellemesi yapılıyor. Saik bu olunca buna erken seçim demiyoruz. Biz tarih ayarlaması peşindeyiz. 6 milyon yeni seçmen var. 

"EN İDEAL TARİH 14 MAYIS"

  Biz 18 Haziran'da yapılmasını istiyoruz. Mümkün olan en az süre öne alalım, problemleri mümkün olduğu kadar ortadan kaldıran takvim olsun istedik. Bu da en ideali 14 Mayıs gibi görünüyor. 14 Mayıs'ta yapılması halinde hem yurt dışından gelecek olanları hem mevsimlik işçileri hem de hac mevsiminde hacca gidenleri etkilemeyecek.

SEÇİM KANUNU TARTIŞMALARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aday olmasına ilişkin, "Diyelim 10 Mart’ta karar aldı ve yayınladı, seçim süreci hemen başlar. Bir istifalar, iki ittifak protokollerinin YSK’ya teslim süreci başlar." dedi.

Ayrıntılar geliyor...