Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs 1950 seçimlerini referans göstererek önümüzdeki genel seçimlerin tarihine dair "Milletimiz 73 yıl sonra aynı gün, 6'lı masa diye karşımıza çıkan bu darbe şakşakçılarına 'Yeter' diyecektir" sözleriyle sinyal vermesinin ardından hız kazanan seçim tartışmalarıyla ilgili Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Twitter hesabından açıklamada bulundu.  

"SANDIĞA GİDİN VE OYUNUZU KULLANIN"

Babacan ''Bakın buraya yazıyorum, 85 milyonun endişeyle bakan gözleri 14 Mayıs gecesi umutla dolacak. Endişeye mahal yok. Önümüze hangi engeli koyarlarsa koysunlar, fark etmez. Hepsini aşacağız. Hakem taraf mı tutuyor? Biz büyük tarafız. Hakemi de yeneceğiz. Tam bu noktada bütün dostlarımıza buradan bir çağrı yapmak istiyorum. Asla umutsuzluğa kapılmayın kardeşlerim, asla. Sandığa gidin ve oyunuzu kullanın. Bu ülkenin kaderi hepimizin elinde.

"14 MAYIS HEPİMİZİN, TÜRKİYE'NİN BAYRAMI OLACAK"

"Milletin iradesinin, gücünün önünde hiçbir kuvvet duramaz" diyen DEVA lideri "Allah doğrunun yardımcısıdır. Dosdoğru çalışacağız ve her türlü hedefimize hep beraber ulaşacağız ve Türkiye olarak başaracağız inşallah. Siz gönül rahatlığıyla oylarınızı kullanacaksınız. Kurduğumuz sandık güvenliği kadrosu da sabaha kadar bu oyları koruyacak. Sabaha kadar böyle keyifle inşallah ekranların karşısında farkın açıldığını seyredeceğiz. Şimdi kenetlenme vakti arkadaşlar. Kimsenin şüphesi olmasın. 14 Mayıs hepimizin, Türkiye'nin bayramı olacak.'' ifadelerini kullandı.