Cumhurbaşkanlığı adaylığı için 100 bin imza toplama yarışı hale sürüyor. Son açıklamaya göre Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bugün 80 bin rakamına ulaştı.

Partiden dün yapılan açıklamada "Genel Başkanımız Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı Adaylığı için imza verme süreci Cumartesi ve Pazar günleri de devam edecektir. Tüm yurttaşlarımızı imza vermek için ilçe seçim kurullarına davet ediyoruz." denildi.

Muharrem İnce de dün sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "3 günde 76.921 imza. Haydi arkadaşlar yarın bu işi bitiriyoruz." ifadesini kullandı ve partililere çağrı yaptı.

Ahmet Hakan'dan İnce yazısı

Gazeteci Ahmet Hakan, Hürriyet'teki bugünkü yazısında Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin 100 bin imzaya henüz ulaşamamasını ele aldı.

Hakan, İnce'nin ismini vermedi ancak yazdığı yazı sosyal medyada gündem oldu.

İşte Ahmet Hakan'ın yazısından o bölüm...

Madem acayip iddialısın, madem ortalığın tozunu attıracağını söylüyorsun... O zaman ilk günde yüz bini gümbür gümbür geçeceksin arkadaş. Hiç kusura bakma.

Elini yüreğine koymuş, “Bizim imza bugün kaç oldu acaba?” diye endişelenerek Cumhurbaşkanı mı olunur Allah aşkına?

İmza bir tartıdır. İlk anda 90 okka gelemeyeceksen, elinde buna dair bir veri yoksa çıkmayacaksın o tartıya aga.

İttifak masalarında bir pazarlık gücün vardı. İmzaya çıkarak o gücünü de kaybettin. E ne anladım ben bu işten?

Her şey gazla çalışabilir: İddialı olmak, yukarıdan atmak, kendini dev aynasında görmek falan. Bir tek imza toplamak gazla çalışmaz.

Sosyal medyanın ne kadar aldatıcı, yanıltıcı bir mecra olduğunu şimdi öğrendin mi? Milyonlarca takipçinden ilk günde yüz bin imza çıkmadı.

Son gün, son saat ittire kaktıra yüz bini bulsan ne fayda. Karizma çizilmiştir bir kere. Eyvah ki eyvah.