Millet İttifakı'nın aday sürecini eleştiren ve 'Bu vebale ortak olmayacağım' sözlerinin ardından İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, istifa kararına ilişkin TBMM'de açıklamalarda bulundu.

İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun açıklaması şu şekilde;

"Pozisyonum partime yük olmaya başlamıştı. Benim için erdemli ve zorunluluk haline gelen bir istifa arkasında böyle bir duyguyu barındırıyor.

Partimin grup kararı alarak cumhurbaşkanlığı ortak adaylığı iradesine imza atmadım. Akabinde itirazlarıma, bu süreç içerisinde partimin rencide edilmesine, partinin bir oldu bittiyle karşı karşıya bırakılıp bütün emeklerinin üç beş günlük süreçte heba edilmesine itiraz ettim.

 Bu süreç içerisinde yaşanan detaylar üzerinden bu dayatmayı kabul edilemez bulduğumu ifade ettim. Sonrasında da milletvekilliği adaylığına başvurmadım. Benim için erdemli olan buydu."

"Üç dört sefer görev değişikliği ile karşı karşıya kaldım, bazılarını basından öğrendim.

Basından öğrenmenin şöyle bir tarafı oluyor, kendinizi çok değersiz hissediyorsunuz. Yol arkadaşınız olan insanlarla çok rahat konuşacağınız şeylerdir bunlar. Benim başıma gelenler gibi kendilerini rahatsız hissetmesin arkadaşlarım dedim. Genel Başkan'dan randevu istedim, "5-10 dakikanızı ayırabilirseniz bir şey arz etmek istiyorum" dedim, detay vermedim. Böyle bir hassasiyet taşıyordum.

Olan biten her iyilik, olamayan her noksanlık da şahsıma aittir. Burada hususiyetle belirtmeyi vazifem biliyorum. İYİ Parti hakarete uğramış iftiraya uğramış insanların partisidir. Bir partiden ayrılınca ne tarz ifadelerle itiraflarla karşılaşınırı, bizzat genel başkanımdan neferlerine kadar her kesimin canından aziz bildiği, hanesinde evinde, ya sokakta çarşıda hayatının geçmişinden bu güne getirdiği itibar olan her şubesinde hissetmiş insanların partisidir. Genel Başkan dahil büttün partimiz ithamın her türlüsüyle karşılaştı.

Bu şöyle bir ahlak yüklüyor omuzlara. Kendisi ayrılma iradesini gösterdiği andan itibaren iftiraya maruz kalanlar kendisiyle ayrılma iradesi gösteren arkadaşlarına iftira atmamalıdırlar. Bu onların namus borcudur."