Millet İttifakı'nın ortak Cumhurbaşkanı adayı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile arasındaki kritik görüşmenin ardından liderlerden açıklamalar geldi.

Görüşme sonrası tv100 Ana Haber'de Ece Üner'e konuk olan İnce, görüşmenin perde arkasını anlattı.


Muharrem İnce'nin açıklamalarından satır başları:

- ("Hoşgeldiniz, güle güle" lafı planlı bir şey miydi?) Hayır, gelişine yaptım. Asla bir art niyetle yapılmış bir şey değildir. 1 saat sohbet ettik, eski günlerden bahsettim. Seçim güvenliği, depremden konuştuk. Hoşgeldiniz, güle gülenin neresinde art niyet olabilir.

("Hoşgeldiniz, güle güle" lafı "gel bakalım Muharrem"lafının intikamı mı?) Hayır, böyle bir intikam almak gibi bir derdim olmadı. Hoşgeldiniz ve güle güle Türkçe'de en fazla kullanılan sözcüklerden birisidir. Büyük anlamlar çıkarmaya gerek yok, ben niyetimi biliyorum. Niyetim salihtir.

- Sayın Kılıçdaroğlu ve ekibindeki arkadaşlar benim konuşmadığım arkadaşlar değil. Birlikte milletvekilliği yaparken odalarımız yan yanaydı. Bugün sohbet ederken bana 'sen benden çok daha önce CHP'liydin, il başkanıydın, ben bürokrattım' dedi. 

- Deprem bölgesiyle ilgili görüşlerimizi anlattık. Sayın Kılıçdaroğlu bu konuda kanun teklifi hazırladıklarını ve çok önemsediklerini söyledi. Ben de ilk günden beri deprem bölgesindeyim. İzlenimlerimi tek tek anlattım. Karşılıklı olarak deprem bölgesiyle ilgili ne yapabileceğimizi konuştuk. Seçim güvenliğini konuştuk. '2018'de ben cumhurbaşkanı adayıyken 12 bin 843 sandık boş bırakılmıştı, inşallah bu seçim böyle bir şey olmaz, siz 100 yıllık partisiniz, bizde katkı sağlayalım' dedim. Kılıçdaroğlu bu konudaki çalışmalarının çok ciddi olduğunu söyledi. 

İTTİFAK TEKLİFİ OLDU MU?


- (İttifak teklifi oldu mu?) Hayır öyle bir konuşma ve teklif olmadı. Tek bir kelime dahi konuşulmadı. Siyasette ittifak kurmak vardır ama ittifaklar 2 türlü kurulur. Birisi menfaat, diğeri de ilke ittifakları. Ben ilkelerimizi söylüyorum. Çıkıştı bir kısmını söyledim. Asla ve asla Atatürk'ü tartıştırmayacağız, bizim kırmızı çizgimizdir. Kimse Atatürk'e Dersim katliamcısı, 2 ayyaş diyemez. Bana namuslu insanların oyu lazım. Bu kadar basit. Oy alacağız diye tarikatlara göz kırpamam. Laik ve bilimsel eğitim vazgeçilmezdir. 

"KILIÇDAROĞLU DESTEK İSTEMEDİ"


- (Kılıçdaroğlu sizden destek istemedi mi?) Hayır istemedi ama ikimizin de istediğini herkes biliyor sadece yöntemimiz farklı. Kılıçdaroğlu, 6’lı masayla bunu yapabileceğine inanıyor, ben milletle yapılabileceğine inanıyorum.

"10 BENZEMEZİ BİR MASAYA OTURTMAYALIM SONRA YÜRÜMEZ İŞLER"


- İlkeli siyaset yapalım, 10 benzemezi bir masaya oturtmayalım sonra yürümez işler. Deneyimli bir siyaset insanı olarak uyarmaya çalışıyorum. Ben millet ile ittifaktan yanayım, derdim bu, bunların hepsini söyledim.

- Medyanın tutumundan rahatsızlığını dile getirmedi ama benim var. Muhalefetin medyasında bir gazeteci bana tweet atıyor ‘Yasaklanan sanatçılar için ne diyorsunuz?’ diyor. Senin kanalında ben yasaklıyım, benim için ne düşünüyorsun? 

- %60’la Millet İttifakı alıyormuş, ben engel oluyormuşum. Ekmeleddin İhsanoğlu’nda da böyle söylediler, milleti kandırmaya gerek yok. Birinci tur seçim, ikinci turda kimin yarışacağını belirleyecek, birinci tur seçim ön seçim. 

"ŞU ANDA OYUM YÜZDE 16"

- Ece Üner: 5 dakika daha bu ülkeyi yönetmemeli diyen kişi belki 5 yıl daha bu ülkeyi yönetecek. Bunun anahtarı sizde. Bunu nasıl yorumluyorsunuz?

Öyle bir şey yok. 2006 model bir otobüs, bir araba, bir telefonla muhalefet yapıyorum ben. Anketler elimde. Memleket Partisi'nin oyu yüzde 10-11 bandında şu anda, daha kampanyaya başlarken. Muharrem İnce'nin oyu da 16-16,5-17 arasında arasında görüyorum bunu. Fakat ben 4 Mayıs 2018'de başladığım gün CHP'nin oyu yüzde 18'di, Muharrem İnce'nin oyu 20 idi, kampanya bittiğinde CHP'nin oyu 22 oldu, Muharrem İnce'nin 30,64 oldu. Ben kampanya adayıyım.