Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya düzenlemesine ilişkin "Niçin Youtube, Twitter, Netflix gibi sosyal medyalara karşı olduğumuzu anlıyor musunuz? Bu millete bu tür mecralar yakışmıyor. Bir an önce parlamentomuza getirip tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz" dedi.

Erdoğan'ın açıklamasına CHP'den jet tepki geldi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel TBMM'de düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin konuya ilişkin sorusuna şu yanıtı verdi:

"Sayın Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'a yapılan ile Sayın Esra Albayrak'a yapılana CHP olarak aynı tepkiyi verdik. Kabul edilemez. Kınıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'nın bugünkü yaklaşımına gelince sosyal medyayı kısıtlamayı bu olay sonrası gündeme getirmesini sağlıklı bulmam. Kendi kızına yapılınca gündeme getirmesi doğru değil. En çok takipçisi olan kişinin en çok dislike aldıktan sonra bunun gündeme getirilmesi siyaset haklı çağrışımdır. Sayın Cumhurbaşkanı'nın İletişim Danışmanı dakikalar içinde erişim engeli alabilirken bizlere... Burada elde tutulan yargı gücünün kendi lehine muhalifler aleyhine kullanılması muz cumhuriyeti görüntüsüdür! Ak Parti'nin etik meseleleri evrensel ölçülerde değerlendirmeyi öğrenmesi lazım."