Seçimlerden önce AKP tarafından verilen vaatler arasında bulunan 500 yataklı Cizre Devlet Hastanesi'nin Cizre değil de Şırnak'a bağlı İkizce (Milga Şantiye) alanına yapılmasına CHP Milletvekili Mahmut Tanal sosyal medyadan tepki gösterdi.

Tanal tarafından video destekli yapılan paylaşımda, "Bir kere de şaşırt be Reis! Cizre'yi il yapmadınız, anladık. Ama 2019 yatırım programında ilan ettiğiniz 500 yataklı Cizre Devlet Hastanesi'ni de Şırnak merkeze taşıyorsunuz. Sizi yanlış yönlendiriyorlar. Yol yakınken hastane projesini #Cizre'de hayata geçirin" dedi.

Yine Tanal tarafından yapılan paylaşımda devamla şu ifadeler kullanıldı:

"1- Cizre’ye verdiğiniz sözü tutmadınız. 31 Mart seçimleri sonrası #Cizre’nin hakkı olan 500 yataklı devlet hastanesini, Şırnak merkezde kömür ocaklarının dibindeki, ulaşım sorunu olan İkizce’ye inşa etmeye karar verdiniz. @RTErdogan @BY

2- Salgın sürecinde de gördük ki, Şırnak’ın değil, Cizre’nin hastaneye ihtiyacı var.

500 yataklı hastaneye en uygun yer Cizre’dir. Yeri bile belirlenmişti ama siyasi hesaplarla hastane projesi Cizre’den adeta kaçırıldı.

3- Şırnak Merkezi ile birlikte Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinin toplam nüfusu, 165 bin civarındadır.

Mevcut hastaneler Şırnak Merkez nüfusuna, Beytüşşebap ve Uludere’ye hayli hayli yetiyor.

4- Şırnak’ın batı kısmında yer alan Cizre, Güçlükonak, Silopi ve İdil ilçelerinin nüfusu 400 bin civarındadır. Bu rakamları bile baz aldığımızda 500 yataklı hastane projesinin Şırnak merkez İkizce’ye taşınmasının ne kadar hakkaniyetsiz, yanlış bir karar olduğunu görüyoruz.”