Manisa’nın AKP’li Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin danışmanı olan Mehmet Emin Sofuoğlu, bir internet haber portalında yazdığı köşe yazısında; 100’üncü yılına yaklaşan Cumhuriyet’i hedef aldı. Sofuoğlu tepki çeken köşe yazısında, “Kimin kötü olduğunun anlaşılamadığı bir dönemin, ya kahramanları olacağız ya da hainleri! Herkes tarafını iyi seçsin! Çünkü bu sürecin sonunda yüz yıllık bir defter kapanacak! Yeni yüzyılın defteri ise çoktan açıldı” ifadelerini kullandı.

Yunusemre Belediyesi’nin pandemi sürecinden sonra gerçekleşen ilk Meclis toplantısında ise, CHP’li Meclis Üyeleri yazıyla ilgili Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’ye soru sorduğu, Çerçi’nin ise sorulara cevap vermediği öğrenildi.


CUMHURİYET’E AÇIKÇA SAVAŞ İLAN ETMİŞTİR

Konuyla ilgili BirGün’e açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Bülent Mersinli, “Sofuoğlu yazısındaki cümlelerle halkımızı bir iç savaşa davet etmektedir. Cumhuriyet’e açıkça savaş ilan etmiştir. Bu anlayış Türkiye’yi büyük bir felakete sürüklemek istemektedir. Bu cümleler eski bir FETÖ sevdalısının değil, güzel ülkemizin huzurunu kaçırmak isteyen hala FETÖ ile iş tutanların anlayışına ışık tutmaktadır. Geçmişte terör örgütü liderine methiyeler düzdüğü yazılarıyla gündeme gelen danışman Sofuoğlu yine aynı yazısında ‘Aklımdan ne geçiyorsa, sizin de aklınızdan geçtiğini biliyorum!.. Sabredin!’ diyerek ifade etmeye cesaret bulamadığı hayalleri olduğunu ifade ediyor. Mesajı eski mesai arkadaşları FETÖ terör örgütü üyelerine mi veriyor yoksa yeni mesai arkadaşı Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve arkadaşlarına mı veriyor. Yoksa hepsi aynı kaynaktan beslenen ve beraberlikleri devam eden yapılar mıdır? Bu sorunun cevabını Türk adaleti ortaya çıkarmalıdır. Sayın Çerçi eğer geçmişte TBMM’de Gülen’i savunduğu günlerden uzak ise bu geçmişi karanlık Cumhuriyet düşmanlarından da uzak durmalıdır. Kılavuz olarak böyle bir zihniyete ihtiyacı yoktur” ifadelerini kullandı.

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban ise, “Bu kişinin düşüncesi gerçeklerle uzaktan yakından ilgisi olmayan, onun hayalini yansıtan bir düşüncedir. AKP artık uzatmaların uzatmasını oynamaktadır. Gelecek Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunu hedef alan bağımsız, demokratik ve laik Türkiye geleceğidir. AKP halkımız tarafından demokratik bir şekilde ilk seçimlerde sandığa gömülecek ve Türkiye rahat bir nefes alacaktır” diye konuştu.