11 Temmuz'da Ankara'da gerçekleşecek olan CHP Kadın Kolları Kurultayı'nda aday olan Ayten Gülsever, '' 81 ilde güçlük kadın, güçlü CHP, güçlü Türkiye inancı ile yola çıktık.'' dedi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkan Adayı Ayten Gülsever, kurultaya günler kala çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Ayten Gülsever, ''Hedefimiz 81 İlde kadını, ekonomik, sosyal alanda güçlendirmek ve haklarını hukuk güvencesi içinde tutmak. Bu kaygıyı taşıyan kadınlarımızla birlikte ‘81 Damla’ projesi yaptık. Projemizi ve hedeflerimizi bölge bölge, il il gezerek anlattık, umudu birlikte büyüttük. Artık uygulama zamanı.'' dedi.  

CHP Kadın Kolları Genel Başkan Adayı Ayten Gülsever yazılı bir açıklama yaptı.

Ayten Gülsever'in yazılı açıklaması şu şekilde;

''Ülkemiz şu anki rejim ve bu rejimin yarattığı ekonomik, sosyal, hukuk her alanda, kısaca Cumhuriyetimizin kurucu değerlerini ve demokrasimizin çoğulcu, eşitlikçi anlayışını yerle bir etti. Bu durum en çok kadınları, çocukları, emekçileri etkiliyor. Partimiz ‘hak, hukuk, adalet’ mücadelesi veriyor; emeğin, kadının, çocuğun, engellinin, emeklinin, bu rejimin bütün mağdurlarının sesi oluyor.

Güçlü, liyakata, eşitliğe, bilime, Sn. Genel Başkanımızın başlattığı onurlu "hak, hukuk, adalet" anlayışına dayalı ideolojimiz, demokrasi sınavından geçen ülkemizin geleceği açısından da oldukça özel bir öneme sahip olacaktır. Bu bağlamda kadın kolu genel seçimlerimizin taşıdığı tarihsel misyon ve sorumluluk oldukça farklıdır.

Daha bir hafta önce; "Akp iktidarı öncesi, kadının adı yoktu" diye bütün kadınlara hakaret eden bu köhnemiş anlayışa, seçimlerde göstereceğimiz duruş, tavır ve cumhuriyet kadınlarına yakışır olgunlukla cevap vereceğiz. Siyasal iktidar, kadınları tamamen yok sayma veya erkek egemen anlayışa mahkum etme sevdasında iken, bizler özgürce parti içi kadın kolu seçimlerimizi gerçekleştireceğiz.

Ben ve yol arkadaşlarım, bu kaygılarla hareket eden, Partimizin aktif üyeleriyiz. Geniş bir çevreden, üye ve yurttaşlarımızdan, sorumluluk almamız talebi geldi. Bu nedenle CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı’na aday oldum.

Hedefimiz 81 İlde kadını, ekonomik, sosyal alanda güçlendirmek ve haklarını hukuk güvencesi içinde tutmak. Bu kaygıyı taşıyan kadınlarımızla birlikte ‘81 Damla’ projesi yaptık. Projemizi ve hedeflerimizi bölge bölge, il il gezerek anlattık, umudu birlikte büyüttük. Artık uygulama zamanı.  

Ülkemizde demokrasinin her zaman savunucusu olmuş partimizin, özgür, yürekli kadınlarıyla bir arada, ülkemizin ve dünyanın bütün kadınlarıyla dayanışma içinde güçleneceğiz. Büyük coşku ve destekle karşılaşıyoruz. Bu çoşku ve destek, ülkemiz sınırlarını aştı, yurt dışında yaşayan yol arkadaşlarımızdan da bizlere ulaşmaya başladı; Almanya, Avusturya, Fransa, İtalya, İngiltere’de yaşayan kadınlarımız sesimize ses verdiler. Her gün sesimiz daha güçleniyor, sorumluluklarımız artıyor.

Bu çerçevede; Kurultayımızda gerek ben ve bana yoldaşlık eden tüm kadın dostlarım, gerekse mevcut CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Sn. Fatma Köse ve Aday Sibel Parmaksız’ın çalışma arkadaşı  olan kadın dostlarım ve partililerimiz, hem parti içi demokrasinin en güzel örneğini sergileyecektir, hem de artık sayılı siyasi ömrü kalan Akp iktidarına "Güçlü, Bağımsız, Özgür, Cumhuriyet Kadınları" burada mesajını verecektir!

Kadın, yaşamın doğal öznesi ve geleceğin teminatıdır. Hep birlikte omuz omuza güçlü bir CHP, güçlü bir Türkiye için kolları sıvayıp çalışmak bizleri bekler.

Güzel ve aydınlık yarınlara... 

Ayten GÜLSEVER

CHP KADIN KOLLARI GENEL BAŞKAN ADAYI''  

 

CHP Kadın Kolları Genel Başkan Adayı Ayten Gülsever