Çoklu baro teklifi AKP ve MHP'lilerin oylarıyla TBMM ADalet Komisyonu'nda kabu ledildi. Ancak görüşmeler devam ederken baro başkanları, cübbelerini komisyona götürmeleri için CHP’li vekillere verdi. Görüşme sırasında CHP’li vekiller, AK Partili vekillere avukat cübbesi ile düğme ve makaradan oluşan dikiş seti hediye etti.

Paketin üzerinde “Hatırlayınız! Hukuka, ahlaka, mesleğin onuruna ve kurallarına uygun davranacağıma namusum ve vicdanım üzerine and içerim” yazan avukatlık yemini de yer aldı.

Cübbe giyip ayağa kalkarak konuşan CHP Grup Başkanvekili Özkoç, “Bu cübbenin düğmeli bir cübbe olmasının önüne geçelim. Bu kanun teklifi, bu cübbeyi giyen hukukçuları, avukatları ayrıştırıyor ve siyasallaştırıyor. Artık bu cübbenin önünde böyle bir düğme görürsek, bu cübbeyi iliklemek gerektiği düşüncesi hasıl olursa o zaman büyük sıkıntı olur. Gelin, görüşmeler sonuçlanırken hep beraber bu cübbenin, düğmeli bir cübbe olmasının önüne geçelim. Bu cübbe için adalet istiyoruz, ayrışma istemiyoruz.”

CHP’li vekiller Özkoç’un konuşmasının ardından hep birlikte Adalet Komisyonu Başkanvekili Yılmaz Tunç ve AKP'li vekillerin yanına giderek sıralarına cübbe ve dikiş setini bıraktı.

AK Partili vekiller cübbeleri aldı, düğme ve makaraları CHP’lilere iade etti.