TBMM Genel Kurulu'nda Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri devam ediyor. Kanun Teklifi'nin birinci bölüm hakkında konuşmak için Bağımsız İstanbul milletvekili Ahmet Şık kürsüye çıktı. Bu sırada AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan ile Bağımsız İstanbul Milletvekili Ahmet Şık arasında tartışma çıktı.

Şık'ın konuşma esnasında "tiranlık" demesi üzerine AKP sıralarından itirazlar yükseldi. Şık, kendisinin konuşma yaptığı esnada sesini yükselten AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan'a kürsüden "Kes sesini. Ne kadar çenesiz adammışsın ya. Biraz terbiyeni takın olur mu? Saygı sınırını aşma" deyince Turan ayağa kalktı.

İKİ İSİM ARASINDA GERGİNLİK ÇIKTI, ARAYA VEKİLLER GİRDİ

Şık, Turan'ın susmaması üzerine başkana dönerek "Müdahale edecek misiniz?" diye sordu. Başkanın uyarısı üzerine AK Parti sıralarından sesler yükselmeye devam etti. Ahmet Şık'ın, Turan'a yönelik "Haddini bil" demesi üzerine AK Partililer ayaklandı. Bu esnada diğer milletvekilleri araya girdi ve olay yatıştı. Tartışma sonrası birleşime ara verildi.

AHMET ŞIK'A ÖZÜR DİLE ÇAĞRISI

Gerginlik sonrası AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, bağımsız İstanbul milletvekili Ahmet Şık'ın konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiğini belirterek, özür dilemesi gerektiğini ve özür dilemediği takdirde geçici olarak Genel Kurul salonundan çıkarılması veya oturuma katılmama cezası verilmesi gerektiğini ifade etti.

AHMET ŞIK'A UYARI CEZASI VERİLDİ

TBMM Başkanvekili Celal Adan da Şık'ın geçici olarak Genel Kurul oturumlarına katılmama cezası verilmesini Genel Kurulun önerisine sundu. Bağımsız İstanbul milletvekili Şık'ı savunmak üzere Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş konuştu. Baş, Şık'ın diğer milletvekilleri gibi deneyimli olmadığını ve milletvekillerinin kendisine cevap verdiklerinde Şık'ın milletvekillerine cevap verme ihtiyacı hissettiğini ifade etti. Baş, Tiran'ın anlamını açıklayarak, eski Yunan'da siyasi gücü zorla ele geçiren anlamında kullanıldığı söyledi. Baş konuşmasını bitirip yerine geçerken, AKP sıralarından kendisine yönelik sözler söylendi. Bunun üzerine Baş ve AKP milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. TBMM Başkanvekili Celal Adan oturuma ara verdi.Aradan sonra TBMM Başkanvekili Celal Adan, bağımsız İstanbul milletvekili Ahmet Şık'a uyarı cezası verildiğini açıkladı. Şık, TBMM'deki oturumlara bir süre katılamayacak.

İLK 2 MADDE KABUL EDİLDİ

TBMM Genel Kurulunda, barolara ilişkin düzenlemeleri de içeren Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ilk 2 maddesi kabul edildi.