yerelingundemi.com - Tatil yapmak isteyenler için tatil kredisi formülü devreye girdi.

Bankalarla anlaşma yapan seyahat acentelerine tatil paketi satın almak için başvuran müşterilere konaklama bedeli azami 8 bin TL olmak üzere toplam 10 bin TL'ye kadar 6 ay ödemesiz 36 ay vade ile  kredi veriliyor.

Ancak Türkiye'de yaklaşık 9 bin 500 sertifikalı seyahat acentesi varken Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un sahibi olduğu acente de dahil olmak üzere sadece 9 firmanın tatil kredisi kapsamına alındığı ortaya çıktı.

Konuyu CHP Trabzon Milletvekili Ahmey Kaya  gündeme getirdi.

"BU 9 FİRMAYI NEYE GÖRE BELİRLEDİNİZ?"

Kaya şöyle konuştu:

"Corona virüsü nedeniyle büyük sıkıntılar yaşayan turizm sektörümüzün umutla beklediği desteklerden biri olarak açıklanan tatil kredisi beklentileri karşılamaktan çok uzaktır ve sektörde büyük hayal kırıklığı yaratmıştır. Ülkemizde yaklaşık olarak 9.500 sertifikalı seyahat acentesi varken Turizm Bakanının sahibi olduğu acente de dahil olmak üzere sadece 9 firma tatil kredisi kapsamına alınmıştır. Bunun sebebi nedir? Diğer turizm firmalarımız bu ülkeye vergi vermiyor mu? Neden sadece 9 firma? Bu 9 firmayı neye göre belirlediniz? Ayrıca konaklama bedeli ağırlıklı olarak verilen bu kredide tur, transfer ve uçak bileti maliyetleri pek dikkate alınmamıştır. Bu, Karadeniz Bölgemizin bu krediden istenilen düzeyde yararlanamaması anlamına gelmektedir. Buradan Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerine sesleniyorum. Tatil paketi kredisinin tüm seyahat acentelerimizi ve tüm bölgelerimizi kapsayacak şekilde ve ivedilikle revize edilmesini talep ediyorum."