AKP ve MHP’nin baroların yapısını değiştirmeyi hedeflediği çoklu baro teklifinin Meclis Genel Kurulu’ndaki görüşmelerine bugün devam ediliyor. Türkiye Barolar Başkanı (TBB) Metin Feyzioğlu da Genel Kurul’da teklifin görüşmelerini izledi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın gelen tepkiler üzerine, baro kanun teklifine “çoklu baro” denmesinden rahatsız olduğunu dile getirdi. Turan’ın, “Bunu da kim çıkarmış, ‘çoklu baro’ diye bir şey yok” sözünü hatırlatan Özel, “ ‘Çoklu baro’ ifadesini 29 Haziran günü Sayın Erdoğan, kabine toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında ‘prompter’dan okumak marifetiyle ‘Çoklu baro yönetimi üzerinde duruyoruz, bu konuyla ilgili kanun teklifini yarın sabah veriyorlar’ demiş ve düzenlemeyi bu şekilde kamuoyuna duyurmuştur. ‘Çoklu baro’ terimine itiraz eden Bülent Turan vekaletini yürüttüğü Genel Başkanının ifadelerine itiraz ediyordur” diye konuştu.

FEYZİOĞLU2NA BÖYLE GÖNDERME YAPTI

Özel, baro başkanlarının teklifin görüşüldüğü komisyona alınmamasının üzüntü verici olduğunu söyleyerek, Meclis Genel Kurulu’nda teklifin görüşmelerini izlemeye gelen TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’na şunları söyledi: “Baro başkanları bugün Kuğulu Park'tayken, Kuğulu Park'ta olması gerekenlerin birazdan görüşülecek İYİ Parti  grup önerisini dinlemek üzere Meclisimizi şereflendirmiş olmaları manidardır. HDP grup önerisindeki mevsimlik tarım işçilerini dinlemek yerine biraz diplomasi aramaları gerekmektedir. Önümüzdeki bir saat sonraki görüşmelerde demir yolu hatlarındaki yapısal sorunların görüşüleceği Cumhuriyet Halk Partisinin grup önerisine gösterilen teveccühün, parçalanmakta olan, yok edilmekte olan Birliğin korunması için gösterilmesi, bir duruş olacaksa Kuğulu Park'ta durulması, sarayın karşısında dik durulması gerekmektedir.”