Ali Öztunç Meclis kürsüsünde RTÜK’ün işleyişi, mevcut yapısı ve son dönemde kurum içinde gerçekleşen skandal atamalara dair konuşma yaptı.

“Liyakat, liyakat hak getire. Liyakat filan yok atamalarda” diyen Öztunç şöyle devam etti:

“Bakın pilates hocası başkan yardımcısı yapıldı RTÜK'te. Pilates hocası ne anlar arkadaşlar? Zabıtayı aldılar RTÜK'te, bu başkan müşavir yaptı. En son bu Pazartesi günü hemşire daire başkan yardımcısı yapıldı. Ne yapacak bu hanımefendi, televizyonların tansiyonunu mu ölçecek?”

Öztunç’un Konuşmasında şunları söyledi:

“RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN ÜST KURULU”

“Sayın başkanım değerli milletvekilleri sizleri saygıyla selamlıyorum. 2.5 yıl RTÜK'te RTÜK Üyeliği görevinde bulunmuş bir arkadaşınız olarak birkaç cümle edeceğim. RTÜK, az önce Sayın vekilimin de söylediği gibi özerk bir kurum. Anayasal bir kurum. Ama RTÜK'ün ne özerkliği kaldı, ne bağımsızlığı kaldı. Ben RTÜK Üyesiyken şöyle bir ifade kullanmıştım "Radyo Televizyon Üst Kurulu Recep Tayyip Erdoğan'ın üst kurulu" demiştim. Hala bunun arkasındayım. Radyo Televizyon Üst Kurulu Recep Tayyip Erdoğan'ın üst kuruludur.”

“KARI-KOCA DAİRE BAŞKAN YARDIMCISI”

“Liyakat, liyakat hak getire. Liyakat filan yok atamalarda. Bakın pilates hocası başkan yardımcısı yapıldı RTÜK'te. Pilates hocası ne anlar arkadaşlar? Zabıtayı aldılar RTÜK'te, bu başkan müşavir yaptı. En son bu Pazartesi günü hemşire daire başkan yardımcısı yapıldı. Ne yapacak bu hanımefendi, televizyonların tansiyonunu mu ölçecek? Şekerini mi ölçecek arkadaşlar? Böyle bir şey var mı? Bir hemşire hastanede görev yapması gerekirken Sağlık Bakanlığı'ndan getirildi RTÜK'e, daire başkan yardımcısı yapıldı. Üstelik kocası da aynı yerde, kocası da daire başkan yardımcısı. Olmaz! Karı koca daire başkan yardımcısı, meslek ise hemşire.”