Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Dr. Selim Temurci'nin saat 11.00’de vereceği ifadenin ardından, 11.30’da Vatan Emniyet önünden bir basın açıklaması gerçekleştireceği öğrenildi.

Tele1'de konuk olduğu programda konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci'nin 'Pelikan' açıklamaları nedeniyle ifadeye çağrıldığını söyledi.

Pelikan için 'cunta' benzetmesi yapan Davutoğlu, "15 Temmuz'da nasıl direnmişsek bu çeteye de böyle direniriz" demişti.

Davutoğlu'nun konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

“Pelikan bir grup. Aslında herkesin bildiği bir grup. Şu anki bazı Bakanlar da ‘Pelikan’a atıfta bulundu dikkat ederseniz.

Dolayısıyla herkesin bildiği bir gerçek. Buradan uyarıyorum. Bir partinin genel başkan yardımcısı, yani benim genel başkan yardımcım sayın Selim Temurcu, 15 Temmuz’un kahramanı.

Sayın Cumhurbaşkanı’nın sol tarafında oturan, en yakınında. Ve 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanı’nın talimatı gelmeden İstanbul’u ayağa kaldırmış bir kahraman. 28 Şubat’tan 1 gün önce çağrılıp ‘Pelikan’ konusunda yaptığı bir yorum dolayısıyla Emniyet'e hesap vermeye çağrıldı.

Şimdi de, 15 Temmuz’dan bir hafta önce İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne, ‘Pelikan’ konusunda yaptığı eleştiri için ifade verilmeye çağrıldı. Birisi şunu demeye çalışıyor, '15 Temmuz’un kahramanlarını bile hesaba çekeriz.'

Kılına dokunulursa ve herhangi bir baskı görürse dimdik ayakta dururuz. 15 Temmuz’da nasıl direnmişsek bu çeteye de böyle direniriz.

Kimse bu çete. 15 Temmuz’un kahramanı bir hafta önce Emniyet’e çağrılmaz. Suçu ne? ‘Pelikanla’ ilgili eleştiride bulunmuş."