Cumhuriyet Halk Partisi'nin 37. Olağan Büyük Kurultayı başladı. Bilkent Odeon’da düzenlenen kurultay açık havada ve seyircisiz yapılıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 11.00'da kurultayın yapılacağı salona gelerek alkışlar eşliğinde kendisine ayrılan yere oturdu. Kılıçdaroğlu'na eşi Selvi Kılıçdaroğlu da eşlik etti.

Kemal Kılıçdaroğlu alana, “Hak hukuk adalet /Ruhunda asalet, yürüyor iktidara Kılıçdaroğlu” şarkısıyla girdi.

DİVAN BAŞKANI SEÇİLDİ

Kemal Kılıçdaroğlu, kurultayı bu cümleler ile açtı: “Tüzüğün gereği olarak kurultayımızı açıyorum. Bütün dünyaya ışık verecek olan bu kurultayda birlikte olmaktan, önemli kararlar almaktan mutluluk duyuyorum. Şimdi sizleri değişmez önderimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmuş üzere cumhuriyetimizin kurucuları, şehitlerimizin anısına 1 dakikalık saygı duruşuna ve İstiklal Marşı'mızı okumaya davet ediyorum.”

Kılıçdaroğlu, Kurultay'da divan başkanlığını önerisini delegelere sundu. Oy çokluğuyla Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Divan Başkanı şeçildi.

ÇDRÇİOĞLU: İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NİN YANINDAYIZ

Çerçioğlu, konuşmasında İstanbul Sözleşmesi'nin yanında olduğunu söyledi:

"Kadın olarak divan başkanı seçilmemi, siyasette eşit haklara sahip olmamı sağlayan kurucu liderim Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e minnet duygularımı ifade ediyorum. Kadının yüksek yararına olacak karar ve uygulamaların yanındayız. İstanbul Sözleşmesini feshetmek kadına karşı şiddet ve kadın cinayetlerine göz yummak demektir. İstanbul Sözleşmesinin yanındayız ve her zaman olmaya da devam edeceğiz."

KILIÇDAROĞLU: BU TARİHİ BİR KURULTAYDIR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 37’nci olağan kurultayının açılışında konuşuyor.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Tarihi bir kurultay bu kurultay. Bu kurultay Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılına taşıyacak olan bir kurultaydır.

On binlerin gözü, kulağı, aklı bu kurultaydadır. Bu kurutay sadece vatandaşlarımızın değil Orta Doğu'dan Avrupa'ya, Afrika'ya, Amerika'ya, Rusya'ya, Uzak Asya'ya kadar tüm dünyanın gözünün üstünde olduğu bir kurultaydır. Çünkü bu kurultay ekonomik buhrandan nasıl çıkacağımızı anlatacağımız bir kurultaydır. İnanıyorum ki bu kurultay örnek olacaktır. Bu kurultayda alacağımız her kararın yankısının yüksek olacağını biliyoruz. Bu kurultay alçak gönüllü bir uygarlığın inşasına çağrıdır."

Kılıçdaroğlu "Adalet yürüyüşünü hiç kimse unutmasın. Adalet yürüyüşünün son gününde bu bir son değil, yeni bir başlangıç demiştik. O duvarı dostlarımızla birlikte ve milletimizin ferasetiyle parça parça yıkacağız. İkinci yüz yıla çağrı belgesi hazırladık" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu kurultayda konuştu: 'Önümüzdeki ilk seçimde dostlarımızla birlikte iktidar olacağız'

kILIÇDAROĞLU TEK ADAY

CHP’nin 37. Olağan Kurultayı'nda Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan adaylığı kesinleşti. İlhan Cihaner, Aytuğ Atıcı ve Prof. Dr. Tolga Yarman yeterli imzayı toplayamadı. Buna göre Kılıçdaroğlu tek aday oldu.

BUGÜN GENEL BAŞKANLIK SEÇİMİ YAPILACAK

9 bin metrekarelik bir alanda yapılan kurultay için beş çadır salonu oluşturuldu. 44 sandık için 132 kabin ayarlandı. Kurultayın güvenliğini için kalabalık bir ekip görevlendirildi.

Kurultay girişinde ateş ölçümü yapılıyor. Alana maskesiz girilmiyor.  Kurultay'da 1356 delege oy kullanacak. CHP  Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yapacağı konuşmanın ardından genel başkanlık ve parti meclisi için seçimler yapılacak. Seçimler için kurulacak olan sandıklar Bilkent Odeon’un bahçesindeki çadırlar içerisinde olacak. Her sandıkta 31, her kabinde 10 kişi olacak. Bugün genel başkan, yarın da Parti Meclisi üyelerinin seçimleri yapılacak. Genel başkanlığa aday olmak isteyenlerin 68 delegenin desteğini almaları gerekiyor. Aday adaylıklarını açıklayan İlhan Cihaner, Aytuğ Atıcı ve Tolga Yarman, 68 delegenin desteğini almaları durumunda mevcut Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile başkanlık yarışına girecek.