CHP’nin 37. Olağan Kurultayı’nda oluşan Parti Meclisi (PM) ilk toplantısı bu hafta sonu 8 Ağustos’ta gerçekleşecek. PM toplantısı öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini açıklaması bekleniyor. MYK’de üye sayısının azalacağı ve yeni isimlere görev verileceği dile getiriliyor.

Kılıçdaroğlu’nun MYK üyelerini belirlerken “yetkinlik” ve “temsiliyet” kriterlerini esas alacağı ifade ediliyor. 8 Ağustos’taki toplantı öncesi MYK’nin de belirlenmesi ve kurultayda PM’ye giremeyen mevcut dört üyenin yerine yeni isimlerin gelmesi bekleniyor.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın edindiği bilgiye göre MYK’de görev almak isteyen pek çok isim CHP lideri Kılıçdaroğlu ile görüşerek talebini iletirken; son kararı verecek Kılıçdaroğlu’nun bölge temsiliyeti ve isimlerin yetkinlik alanlarına göre hareket edeceği ifade ediliyor.

Mevcut MYK üyelerinin tamamının görevlerine devam edeceği değerlendirmeleri yapılırken; söz konusu kriterlere göre Selin Sayek Böke’nin adı dış ilişkiler ya da ekonomi politikaları için öne çıkıyor.

Daha önce MYK’de görev alan Erdoğan Toprak’a da kurulda yine görev verileceği konuşuluyor. PM’de görev yapan ve delegenin yüksek oyunu alarak tekrar göreve gelen Ali Öztunç ve Gamze Taşcıer gibi isimler de MYK için adı öne çıkanlar arasında. Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanlarından olan ve PM’ye ilk kez giren Ahmet Akın ve Deniz Demir’in ismi de MYK için geçiyor.