Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak İl Başkanlığında yaşanan fişleme skandalı parti kulislerine bomba gibi düştü.

Halkın Sesi'nde yer alan habere göre; AKP’li Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’ın seçim öncesi ve sonrasında “telefonla anket” bahanesiyle kendisine oy vermeyen partilileri fişlediği, anket firmasından ankete katılanların ses kayıtlarını aldığı ortaya çıktı.

İSTİFANIN ARDINDAN SES KAYDI ÇIKTI

Fişleme skandalına adı karışan AKP Zonguldak İl Başkan Yardımcısı Kurtuluş Yılmaz, Halkın Sesi’ne verdiği mülakatla suskunluğunu bozdu.

Yaklaşık iki hafta önce “Gördüğüm lüzum üzerine” diyerek İl Başkan Yardımcılığı ve AKP üyeliğinden istifa eden Yılmaz, telefonla anket bahanesiyle fişlendiğini, sesinin kaydedilerek parti genel merkezi ve milletvekillerine servis edildiği için istifa ettiğini doğruladı.

LİSTEDE 134 AKP’Li VAR

Halkın Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mustafa Özdemir’in ele geçirdiği fişleme listesinde 134 AKP’linin ismi var.

Ankete katılanların adres bilgilerinden, telefon numarasına, bir önceki seçimde hangi partiye oy verdiğinden, son yerel seçimlerde kime oy vereceğine kadar kişisel verilerinin olduğu fişleme belgesinin başında, “AK PARTİLİ OLUP ÖMER SELİM ALAN’A OY VERMEYENLER(134) yazıyor. Bu da ankete katılan 134 AKP’linin Selim Alan’a oy vermediği için ses kayıtları ve bilgilerinin kayıt altına alındığını gösteriyor.

LİSTE HAMDİ UÇAR VE SELİM ALAN’DA

Yerel seçimler öncesinde AKP seçmeninin eğilimini belirlemek, teşkilat içindeki muhalifleri fişlemek için yapılan telefon anketi, geçtiğimiz ay pandemi dönemine yönelik memnuniyet anketi olarak yeniden yapıldı. Telefonla ankete katılanlara Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’ın pandemi dönemindeki çalışmalarında başarılı olup olmadığı soruluyor. Gizli tutulması gereken kişisel veriler ile ankete katılan deneklerle yapılan telefon görüşmelerinin ses kayıtları anket şirketi tarafından Belediye Başkanı Selim Alan ve AKP Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’a teslim ediliyor.

OY VERMEYENLERE MOBİNG UYGULANIYOR

İddiaya göre kendisine oy vermeyen partililerin isimlerini anket yöntemiyle tek tek belirleyen Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, bu isimlere parti içerisinde mobing uyguluyor. İl ve ilçe yöneticilerini deşifre eden Başkan Alan, bu isimleri partiden istifaya zorluyor. Belediye ile olan işlerinde zorluk çıkarıyor. İl Başkanı aracılığıyla tebliğ edilen anket bilgileri ve ses kaydı sonrasında ankette Başkan Selim Alan’a oy vermeyeceğini ve çalışmalarından memnun olmadığını söyleyenlerin istifası isteniyor.

İSTİFA EDEN İL BAŞKAN YARDIMCISI KONUŞTU

Yaklaşık iki hafta önce hiç bir açıklama yapmadan İl Başkan Yardımcılığı görevinden ve AKP’den istifa eden muhasebeci Kurtuluş Yılmaz, Yazı İşleri Müdürümüz Mustafa Özdemir’e konuştu. Günler sonra sessizliğini bozan Yılmaz, bahsi geçen ankete katılarak Selim Alan’ın çalışmalarından memnun olmadığını söylediğini itiraf etti. Bugüne kadar İl Başkanı Zeki Tosun’un zarar görmemesi için sustuğunu ifade eden Yılmaz, siyasetin vefasız bir müessese olduğunu, bundan sonra siyasetin içinde olmak istemediğini söyledi.

BİR METRE ÇUKUR KAZDIRAMADIM

Zonguldak Belediyesi’nin AKP’de olmasına rağmen evinin önündeki kanalizasyon patlağını tamir ettiremediğini dile getiren Yılmaz, “Ben İl Başkan Yardımcısı olarak bir metre çukur kazdıramadıysam orada olmamın anlamı ne? Defalarca belediyeye gittim. Kimse gelmedi. Bir kanalizasyon patlağı 15 günde yapılamaz mı? Komşularımızın yüzüne bakamaz olduk. Yani tepkim AK Parti’ye değil, iktidar partisinin belediyesine. Memnuniyet anketinde de aynı öfkemi dile getirdim. “Selim Alan aday gösterilirse oy vermem”?dedim. Öyle gizli saklı da değil adımı ve partideki görevimi söyleyerek fikrimi beyan ettim” şeklinde konuştu.

YANINA GİTTİM KOVMAKTAN BETER ETTİ

Belediyeyle sorun yaşayan bir vatandaşla Selim Alan’ın yanına gittiğini ancak kovulmaktan beter olduğunu dile getiren Kurtuluş Yılmaz, “İki elini havaya kaldırarak bize bağırmaya başladı. Mahcup oldum. ‘Bana böyle işlerle gelmeyin. Bizim işimiz gücümüz var. Yoksa sen bunun muhasebesini mi tutuyorsun?’ dedi. Kovmaktan beter etti. Düne kadar aynı il yönetimlerinde görev yaptığımız Selim Alan İl Başkan Yardımcısı olmama rağmen adeta beni azarladı. Maalesef partim de yanımda durmadı. Ben 15 Temmuz’da ailemle helalleşip meydanlara çıkmış bir AK Partiliyim. Yerel seçimlerde partim ne görev verdiyse yaptım. Gece saat 22.00’ye kadar sandık başında nöbet tuttum. Partimin tek kuruşunu kimseye yedirmedim. Ama gördüm ki dava felan kalmamış. Ne bir milletvekili aradı ne de genel merkezden tek bir kişi” dedi.

SİYASİ AHLAKA SIĞMAZ

Anket firmalarının para karşılığı kişisel verileri Belediye Başkanı ve Milletvekiline vermesinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Yılmaz sözlerini şöyle bitirdi: “Bu hem parti açısından hem de birlikte siyaset yaptığım kişiler adına etik ve ahlaki bir durum değil. Benim gibi başkaları da bu ankete katılarak özgürce düşüncelerini ifade etti. Ses kaydını ve verileri veren anket firmasına söyleyecek bir şey bulamıyorum. Söylediklerimden pişman hiç olmadım. Ben Cumhurbaşkanı ‘Çocuklarınızı cemaatin okulundan alın’ dediğinde ilk alanlardan biriyim. Başkaları gibi çocuğumu 17-25 Aralık’tan sonra her şeye rağmen cemaatin okula göndermedim. Davaya ihanet etmedim. Onun için gönlüm rahat. Ama gördüm ki dava bitmiş”

Halkın Sesi'nin ulaştığı liste şöyle;