Türkiye’de yapılan son genel ve yerel seçimler öncesinde algoritma yöntemiyle sandık sonuçlarına ilişkin yüzde 94 ‘lük bir tahmin başarısını elde eden veri analizi kuruluşu Polimetre’nin kurucusu M. Günal Ölçer, Cumhur İttifakı’nın erken seçim kararı alabilecek sayıda milletvekili sayısı olmaması, yeniden adaylığı büyük bir tartışma çıkaracak olan Cumhurbaşkanının erken seçim kararı alamayacak olması gibi bir çok gerekçeler dikkate alındığında önümüzdeki 11 ayda erken seçim olmayacağın söyledi.

TBMM’nin boşalan üyelikler için Ara Seçime gidebileceğini ifade eden Ölçer, “Meclisteki boş koltuklar için 27 Aralık 2020 tarihinde Ara Seçim yapılabileceğini öngörüyoruz” dedi.

Türkiyegündemi'nden Hülya Karabağlı'nın haberine göre;Meclis’te belediye başkanlığı, ölüm gibi nedenlerle 11 koltuk boş bulunuyor. Anayasa’ya göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliklerinde boşalma olması halinde, ara seçime gidiliyor. Ara seçim, her seçim döneminde bir defa yapılıyor ve genel seçimden otuz ay geçmedikçe ara seçime gidilemiyor. Ancak, boşalan üyeliklerin sayısı, üye tamsayısının yüzde beşini bulduğu hallerde, ara seçimlerinin üç ay içinde yapılmasına karar veriliyor.

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin en son erken seçim olmayacağına ilişkin açıklamalarına temkinli yaklaşan M. Günal Ölçer, Cumhur ittifakının erken seçime ilişkin tercihinde hala yüzde 50’lik oy oranları, Babacan-Davutoğlu’nun olası kuracakları partilerin de rol oynayacağını belirtti. Erken seçim kararı ile AKP gurubunda milletvekili tasfiyeleri de yapılacağına dikkat çeken Ölçer, “31-Mart-2019 yerel seçim sonuçlarına göre AKP+MHP oy oranının, 9 ay öncesine göre yüzde 3.5 oy kaybetmesine karşılık, hala yüzde 50.0 olduğunu dikkate alarak, bu oranda daha fazla bozulma olmadan seçime giderek, grubundaki bazı milletvekillerini tasfiye eder, Babacan/Davutoğlu’nun kuracağı parti henüz güçlenmeden önünü kesmeyi öngörür” dedi.