Yerel seçimlerde AKP'den Saadet Partisi'ne geçen Elazığ'ın Yazıkonak Beldesi'nde 30'a yakın bankamatik memuru olduğu ortaya çıktı. Bazı AKP'li vekillerin danışmanlarının belediye çalışanı gibi gösterilerek maaş aldığı belirtildi.

Belediyeyi yüklü bir borçla aldıklarını ve makam arabasına yeni akü alacak paralarının dahi olmadığını dile getiren Yazıkonak Belde Belediye Başkanı Hatif Çadırcı, “Göreve başladığımız hafta belediyenin yapmış olduğu harcamalara baktık. O kadar abuk sabuk harcamalar yapıldığını gördük ki… Bunun içerisinde 600 bin liranın üzerinde elbise faturası, 400 bin liranın üzerinde yemek faturası, 23 bin lira küsuratında limon fideleri faturası, 17 bin lira tespih faturası, 60 bin lira küsuratında kayısı faturalarıyla karşıladık. Biz özellikle tespih paralarını ödemiyoruz. Bu iş mahkemelik olacak. Borcu yapan kişiler mahkemeye gidip derdini anlatsın. Bir kişinin 27 senede yapabileceği borcu geçmiş yönetim 5 senede yapmış” diye konuştu.

Sözcü'de yer alan habere göre, Yazıkonak belediyesinde 30’a yakın bankamatik memuru tespit ettiklerini söyleyen SP’li başkan Çadırcı, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Özellikle şunu da belirtmek istiyorum, milletvekili danışmaları bile belediyemizde çalışmamalarına rağmen belediye başkan yardımcılığı kadrosundan maaş alıyordu. Bunlardan biri Ak Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ’ın danışmanı Hıdır Seçkin. Şu an da bu arkadaş Elazığ Belediyesi'nde görev yapıyor. Biz göreve başlamadan önce bir milletvekilinin de yakını buradan maaş alıyormuş, biz gelmeden önce kendisi ayrılmış. Bununla ilgili belgelerimiz mevcut. Biz yönetim olarak belediyemizin incelenmesi için yetkili kurumlardan müfettiş talebinde bulunduk. Ancak şuana kadar belediyemize herhangi bir müfettiş gelip denetim yapmadı.”