İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hacıbektaş Belediyesi’nden sonra Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş’a da tebrik ziyaretinde bulundu. İbaş, İmamoğlu’na, “1987 yılında, 10 yaşımdayken, 23 Nisan’da bu koltuğa oturmuştum. Daha sonra buraya belediye başkanı oldum. O resmimi de makam odama koydum” sözleriyle ilginç bir anısını anlattı. İmamoğlu da espriyi patlattı: “Çocuklar 23 Nisan’da koltuğa oturunca, göz koyup koymadığına dikkat etmek lazım.”

Hacı Bektaş Veli Anma Töreni ve Kültür Sanat Etkinlikleri’ne katılmak için Nevşehir’in Hacıbektaş İlçesi’ne gelen İmamoğlu, komşu ilçe Avanos’a da uğradı. Belediye Başkanı Celal Alper İbaş’a tebrik ziyaretinde bulunan İmamoğlu, Avanos’ta coşkuyla karşılandı. Belediye binası önünde toplanan yüzlerce kişi, İmamoğlu ile fotoğraf çektirebilmek için birbirleriyle yarıştı. İmamoğlu, İbaş’ın makam odasına, kendisine gösterilen yoğun ilgi nedeniyle zorlukla ulaşabildi. İbaş’a, “Elimiz boş geldik kusura bakmayın” diyen İmamoğlu, “Rica ederim. Siz geldiniz, yeter. Onur verdiniz. Avanos, 4 gözle sizi bekliyordu. Kırmadınız bizi, geldiniz. Teşekkür ederiz” yanıtını aldı.

BELEDİYEYİ KAZANAN PARTİYE GÖRE “GİDİP GELEN TABLO!”

İbaş, İmamoğlu’na belediye başkanı olmasıyla ilgili ilginç bir anısını şu sözlerle anlattı: “1987 yılında, 10 yaşımdayken, 23 Nisan’da bu koltuğa oturmuştum. Daha sonra buraya belediye başkanı oldum. O resmimi de makam odama koydum. Bir gün belediye başkanı yapmışlardı, sonra da gelip o koltuğa oturdum.” İmamoğlu, İbaş’ın anısı üzerine, “Çocuklar 23 Haziran’da koltuğa oturunca, göz koyup koymadığına dikkat etmek lazım” şeklinde espri yaptı. İmamoğlu’nun yanıtı odada bulunanları güldürdü. İbaş, makam odasında asılı bulunan halıya dokunmuş İnönü tablosunun hikayesini soran İmamoğlu’na, “Halı, 2’nci Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü, 8 Ağustos 1942’de Avanos’u ziyaret ettiğinde dokunmuş ve kendisine hediye edilmiş. O da belediyeye hediye etmiş. Halının ilginç bir hikayesi var. Biz belediyeyi kazanınca asılıyor, kaybettiğimizde gelenler kaldırıyor” bilgilerini verdi. İmamoğlu, keyifli geçen Avanos ziyaretini, vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektirerek bitirdi.