Enis Berberoğlu'nun avukatı Yiğit Acar, 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nden, mahkemenin Anayasa Mahkmesi'nin uygulama kararını reddettiğine ilişkin yazılı belgeyi aldı.

Avukat Acar, Ankara'ya giderek bugün saat 16:00'da Enis Berberoğlu adına 3 maddeden yeniden AYM'ye başvuracak.

Gelişmeyi Tv 100'de Ahu Özyurt'un sunduğu programda duyuran Barış Yarkadaş şu ifadeleri kullandı:

"Yeni bir hukuki süreç başlayacak. Türkiye çok ilginç bir hukuki sürece şahit olacak. Yiğit Acar'ın hazırladığı dilekçeye göre, Anayasa'nın 36. ve 19. maddesinin ihlalinden başvurulacak. 36. madde hak arama hürriyetidir. Enis Berberoğlu'nun şu anda mahkemeye erişim hakkı engellendiği için 36. madde ihlal edildi. 19. madde kişi hürriyeti ve güvenliğini ihlal eder. Kişi hürriyeti ve güvenliği de doğal olarak askıda. Hürriyeti neden askıda? Enis Berberoğlu yeniden milletvekilliğine dönsün dendi. Ama şu anda Enis Berberoğlu kararı uygulanmadığı için Enis Berberoğlu evinde şu an tutuklu pozisyonunda. Kişi hürriyeti doğal olarak ortadan kalkıyor. Madde 67'den başvuruyor Yiğit Acar. Seçme seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ihlal ediliyor. Az önce kararı Yiğit Acar aldı. Bugün saat 16:00'da Enis Berberoğlu yeniden başvuracak.

ANAYASA MAHKEMESİ NE YAPACAK?

AYM, Enis Berberoğlu'nun başvurusunu yeniden değerlendirecek. Değerlendirdikten sonra önceki kararının uygulanması için yeniden 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne bu yazıyı tebliğ edecek. Talimat verecek çünkü AYM en üst mahkeme. 14. Ağır Ceza Mahkemesi eğer bu kararı yeniden uygulamazsa o zaman Türkiye artık Anayasa'nın tam anlamıyla çöktüğü, tam anlamıyla ortadan kalktığı bir sürece yaşayacak. O zaman da hiç kimse dolar 8 TL'yi çıktı diye ağlaşmasın. Ya hukuku uygulayacaksınız ya Türkiye'de artık bir Anayasa yoktur diyeceksiniz."

"AYM, Enis Berberoğlu kararının arkasında duracak"

AYM'nin Enis Berberoğlu hakkında verdiği kararın arkasında duracağını söyleyen Barış Yarkadaş şu ifadeleri kullandı:

"Anayasa Mahkemesi üyeleri Enis Berbeoğlu ile ilgili verdiklerin kararın arkasında duracaklar. Ve edindiğim bilgilere göre AYM üyeleri bu konuyla da ilgili yazılı bir açıklama yapacaklar. Kararın arkasında duracak Anayasa Mahkemesi ve yazılı bir açıklama yaparak, neden bu kararda ısrar ettikleri ve neden bu kararın uygulanması gerektiğini söyleyecekler. Hatta bazı AYM üyelerinin de Haşim Kılıç'ın ifade ettiği üzere mahkemeyle ilgili suç duyurusunda bulunmayı kendi aralarında tartıştıkları bilgisini edindim. Türkiye yeni bir hukuk tartışmasına girecek"