29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97’inci yıl dönümünde yurt genelinde yapılacak etkinlikler, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından 21 Ekim 2020 tarihinde 81 il valiliklerine gönderilen genelge ile kısıtlandı. Genelgede, “Tören ve Kutlama Komitesi tarafından düzenlenerek Vali/Kaymakam tarafından onaylanan tören ve kutlama programı dışında başkaca bir kurum/kuruluş tarafından program düzenlenmesine müsaade edilmeyeceğinin bildirilmesi gerektiği değerlendirilmektedir” ifadelerine yer verildi.

İçişleri Bakanlığı’nın kısıtlama kararına karşı Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97. yılında “Cumhuriyet, Yedi Düvele meydan okuyan, “Ya Bağımsızlık ya Ölüm!” diyen Yürekli Yurtseverlerin eseridir!” başlıklı açıklama yaparak tüm vatandaşları Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'da yapacağı Cumhuriyet eylemlerine çağırdı.

“PES ETMEDİK, ETMEYECEĞİZ”

HKP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Mustafa Kemal ve Birinci Kuvayimilliyeciler, memleketin cebren ve hile ile bütün kalelerinin zapt edilmesine, bütün tersanelerine girilmesine, bütün ordularının dağıtılmasına ve her köşesinin bilfiil işgal edilmiş olmasına rağmen pes etmedilerse bizler İkinci Kurtuluş Savaşçıları olarak pes etmedik, etmeyeceğiz” ifadelerine yer verildi.

“GERİ ADIM ATMADIK, ATMAYACAĞIZ”

Açıklamanın devamında, “Başlarındaki padişahın idam hükmüne, Vahdettin’lerin, Damat Ferit’lerin, Ali Kemal’lerin, Nemrut Mustafa Paşa’ların Batılı Emperyalistlere ram olmasına, Vatanımızı ve Halkımızı pis canları uğruna emperyalistlere satmasına rağmen, demir gibi kararlılıklarını bir an olsun yumuşatmadılar, geri adım atmadılarsa bizler de AB-D Emperyalistleri ve Yerli işbirlikçilerine geri adım atmadık, atmayacağız” ifadelerine yer verildi.

“BAŞTA ANITKABİR VE ALANLARDA OLACAĞIZ”

HKP, Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana’da yapacağı Cumhuriyet eylemlerine tüm vatandaşlara çağrıda bulunarak, “Cumhuriyet Bayram’ımızın 97. yıl dönümünde Antiemperyalist Kurtuluş Savaşımızın Önderi Mustafa Kemal’in Kalpaklı portresinin, “Bağımsızlık Benim Karakterimdir” ve “Emperyalistler, İşbirlikçiler, Geldikleri Gibi Gidecekler” sözlerinin olduğu bayraklarımızla başta Anıtkabir ve alanlarda olacağız” dedi.

ANKARA

Tarih:29 Ekim Perşembe

Yer: Tandoğan Metro Önü

Saat:12.00

İSTANBUL

Tarih:29 Ekim Perşembe

Yer: Kadıköy İskele Meydanı-Mustafa Kemal Heykeli Önü

Saat:14.00

İZMİR

Tarih: 29 Ekim Perşembe

Yer: Karşıyaka Çarşı Girişi

Saat:17.30

ADANA

Tarih: 29 Ekim Perşembe

Yer: Atatürk Parkı Anıt Önü

Saat: 13.00