İçişleri Bakanlığı genelgesiyle Türkiye genelinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına getirilen kısıtlama üzerine CHP harekete geçti. Yerel yönetimlerden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Cumhuriyeti kuran partinin temsilcileri olarak Cumhuriyetimizin 97. yılını da coşkuyla kutlamak için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz” dedi.

İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliklerine gönderdiği genelgeyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına getirilen kısıtlama tepki çekti. Genelgenin ardından harekete geçen CHP, belediyelere 29 Ekim’in coşkuyla kutlanması talimatı verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, partili belediyelerin Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutlayacağını belirterek, “­­­Tüm halkımızı, pandemi tedbirlerine uymak kaydıyla Cumhuriyetimizin 97. yaşını kutlamaya davet ediyoruz. Milli bayramlarımıza karşı alerjisi olanların, milletimizin kutlama programlarını engelleme çabalarına rağmen, her hal ve şartta Cumhuriyet değerlerini yaşatmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Atalarımız Cumhuriyet’i kurarken izin almadı biz de kutlarken izin almayacağız. Onlar saray düzenini, biz demokrasiyi savunacağız” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un Cumhuriyet Bayramı mesajı şöyle:

“Coşkuyla kutlayacağız”

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde Cumhuriyet’i kuran partinin temsilcileri olarak, Cumhuriyetimizin 97. yaşını coşkuyla kutlayacağız. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatlarıyla tüm belediye başkanlarımız, pandemi tedbirlerine uyarak, Cumhuriyet Bayramı için kendi bölgelerine uygun kutlama programları hazırladı. Biz bu vesileyle tüm halkımızı, yine pandemi tedbirlerine uymak kaydıyla Cumhuriyetimizin 97. yaşını kutlamaya davet ediyoruz.

“Onlar saray düzenini biz demokrasiyi savunuyoruz”

Milli bayramlarımıza karşı alerjisi olanların, Cumhuriyet Bayramı’nda da milletimizin kutlama programlarını engelleme çabası içinde olmasını da üzülerek takip ediyoruz. Bu sorunlu çabalara rağmen, biz her hal ve şartta Cumhuriyet değerlerini yaşatmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bir kez daha söylüyoruz: Atalarımız Cumhuriyet’i kurarken izin almadı biz de kutlarken izin almayacağız. Onlar saray düzenini, biz demokrasiyi savunacağız. İkinci yüzyılda, Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız. İnanıyoruz ki; Cumhuriyet değerlerine yürekten bağlı olan milletimiz, maruz bırakıldığı tüm sorunları aşacak güce sahiptir. Bilhassa kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yıl dönümünü kutluyor, devletimizin banisi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını rahmetle, minnetle anıyorum.”