MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Ne vatandan vazgeçeceğiz ne de ihanete göz yumacağız. İnanıyorum ki şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır.

'Necmettin Yılmaz 23 yaşındaydı. Siverek'te öğretmenlik yapıyordu. 16 Haziran 2017'de Pülümür Karayolu'nda PKK'lı teröristler tarafından aracı kurşunlandı ve yakıldı. Hayatının baharında şehit edildi. Şenay Aybüke Yalçın 22 yaşındaydı. 9 Haziran 2017'de memleketine dönerken PKK'lı teröristler tarafından şehit edildi. Hiçbir suçları hiçbir günahları yoktu. Tertemiz hayalleri, hedefleri vardı.

Uzaktan eğitim öğretim yoluyla yeni bir dünyanın kapıları hızla açıkmaktadır. Önemli olan buna nasıl ayak uyduracağımız konusunda akıl ve bilgi ile ele almaktır. Bu salgının risk ve tehditlerini bütün yönleri ile kavrayıp avantaja çevirmek için kolları sıvamak zorundayız. Lehine çevirmenin yollarını bulmalıyız. Salgının hepimizi derinden etkilediği bir dönemde öğretmenlerimizin sorunlarını, ülkemizin sorunlarından ayrı tutmamız mümkün değildir.

Milli Eğitim Bakanımızın ve mesai arkadaşlarının samimi gayretleri bizleri memnun etmektedir. Sayın Bakanımıza ve bakanlık personeline yürekten teşekkür ediyorum.

İMAMOĞLU'NA KORONAVİRÜS VAKA SAYISI YANITI

Gözle görülmeyecek kadar küçük bir virüs dünyayı alarma geçirmiştir. Virüsün bulaşma hızı artış göstermiştir. Daha önce tecrübe etmediğimiz bir durumla karşı karşıya kaldığımız aşikardır. Sağlık Bakanlığımız tüm imkanları ile çalışmalarını gerçekleştirmektedir. Hükümet durumun farkındadır, işi sıkı tutmaktadır.

Vaka ölüm sayıları ile kuşku uyandıracak, korku uyandıracak görüş paylaşanların bize göre samimiyetleri tartışmalı. İBB Başkanı’nın bulaşıcı hastalık kaynaklı vefatlarla ilgili Sağlık Bakanlığı’nı tekzip eden, laçka açıklamalarına itibar edilecek hiçbir yanı yok. Böylesi bir dönemde bile siyasi çıkar peşinde koşmak, devlet ve vatandaş arasında güvensizlik oluşturmaya çalışmak gafilce bir anlayıştır.

CUMHUR İTTİFAKI MESAJI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "MHP ile AK Parti Türk tarihinin iki ucunu bir sevdayla kavrayıp geleceğin parlak ve onurlu kucağına doğru taşıyan iki kahraman millet eseridir. Cumhur İttifakı siyaseti pazarlık üzerine inşa etmemiştir. Cumhur İttifakı al-ver süreciyle kurulmamıştır." dedi.

"Sayın Cumhurbaşkanımızla hukukumuz Türkiye düşmanlarının kafalarının almayacağı kadar tutarlı, dengeli, hesapsız, plansız, ilkeli, karşılıklı hürmet ve muhabbete dayalıdır." diyen Bahçeli, şunları söyledi:

"Kara kediler başka yerde dolaşsın, müfsit çakallar başka mahfillerde at koştursun. Cumhur İttifakı Türkiye’nin yegane umudu, yedi düvele karşı güvencesidir.

Cumhur İttifakı; cukka ittifakı değildir, curcuna ittifakı değildir, çukur ittifakı değildir, çuval ittifakı değildir, çuvallamış bir ittifak hiç değildir.

Mülevves niyet sahiplerine diyorum ki; o pis ellerinizi ve nifak saçan dillerinizi Cumhur İttifakı’ndan derhal çekiniz, size buradan kemik çıkmaz. Cumhur İttifakı yaşayacaktır, reformları birbiri ardına hayata geçirecektir, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türk milletinin geleceğinin mimarı olacaktır."

 ÇAKICI SAVUNMASI

CHP zihniyetin virüsün bulaşma hızından memnun mudur yoksa?Cumhur İttifakı’yla ilgili dedikoduları esefle takip ediyoruz. Mandacılar vites yükseltmişler.

(Cumhuriyet yazarı Bursalı'ya) Fitnenin zehiriyle zehirlenmiştir. Çünkü bunların canı bunları istiyor.

Biz harcarsak sadece hainleri harcarız. Cumhur İttifakı pazarlık üstüne kurulmamıştır.

Erdoğan ile hukukumuz Türkiye düşmanlarının kafalarının alamayacağı kadar tutarlı, plansız, ilkeli, karşılıklı hürmet ve muhabbete dayalıdır; kara kediler başka yerde dolaşsın.

O pis ellerinizi Cumhur İttifakı’ndan çekin, Cumhur İttifakı yaşayacaktır, reformlar bir bir hayata geçirecektir. Onu bunu bırakın da Türksüz anayasa taslağını nasıl hazırladınız ona cevap verin.

Alaattin Çakıcı benim benim dava arkadaşımdır, şehidimizin oğludur, vatan ve millet sevdalısıdır, üzerine atılı suçların bedelini 20 yıl cezaevinde kalarak ödemiş bir ülküdaşımızdır. Ülkücüden mafya, mafyadan da ülkücü olmaz. Alaatin Çakıcı’nın bu millete nasıl hizmet ettiğini bilenler bilir, bilmeyenler de kendi bilir.

Çakıcı bebeklere kurşun sıkmadı, karakolları ateşe vermedi, yollara mayın döşemedi. Kılıçdaroğlu eğer mafya görmek istiyorsa birlikte anayasa hazırladığı teröristlere baksınlar.

Alaattin Çakıcı ve onun gibi arkadaşlarımız bir dönem Türk devletine suikast düzenleyen terör örgütleriyle korkusuzca mücadele etmiştir. 31 diplomatımızı şeh,t eden ASALA terör örgütünün peşine düşmülerdir.

Asıl mafya, yeraltı dünyasının elemanı Demirtaş değil midir? Kılıçdaroğlu hakkında düzenlenen fezlekenin genel kurula intikal etmesi ve karara bağlanması acil beklentimizdir.

BÜLENT ARINÇ

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi olan siyaset eskisi bir şahsın Kavala ve Demirtaş’a güzellemeler yapması çarpıklık ve ahmaklıktır.

Bülent Arınç nereye varmak, ne yapmak istiyorsun? Nedir seni teröristlere sempatiyle baktıran.

DEMİRTAŞ TERÖRİSTTİR

Demirtaş teröristtir, Devran isimli kitap terör propagandasıdır. Bizim nazarımızda aksini iddia eden kim olursa olsun bölücüdür, terörsevicidir, fitnenin elebaşıdır.