İBB’nin dün 201 ölümün ‘bulaşıcı hastalık’ koduyla kaydedildiğini açıklaması ardından bugün de CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu konu hakkında açıklama yaptı.

Halk TV’de Medya Mahallesi programında gazeteci Ayşenur Arslan’ın konuğu olan Kaftancıoğlu, “3 Kasım'da sadece İstanbul'da 'bulaşıcı hastalık' kodu ile giren vefat sayısı 201” dedi.

Bu vefatların tamamının Kovid-19 kaynaklı olduğunu söyleyen Kaftancıoğlu, şöyle konuştu:

“201 kişinin tamamının Kovid-19 olduğunu ben size bir hekim olarak söyleyebilirim. Nasıl ispatlayabilirim biliyor musunuz? Bu dönem koronavirüs haricinde ölüme sebep olan başka hangi bulaşıcı hastalık var? Yok. Olmayınca bu 201 kişinin tamamı Kovid-19 nedeniyle öldü.

Hatta bir adım daha ileri gideyim, İstanbul özelinde gerçek sayısı bundan daha fazla. Kovid-19 dışında hiçbir bulaşıcı hastalık yok Türkiye'de. Siyaset kurumunun vatandaşa gerçeği söyleme gibi bir sorumluluğu vardır.

İlk günden beri Türk Tabipleri Birliği, Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı verilerin gerçeğe uygun olmadığını -yalan söylüyorsunuz demeden- somut bir şekilde anlattı. Ne dediler? Siz teröristsiniz, bizim çalışmamızı baltalıyorsunuz dediler.”