CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etmesinin ardından gerçekleştirdiği basın toplantısında İYİ Parti'den ihraç edilen Ümit Özdağ tarafından CHP ve İYİ Parti, Saadet Partisi ve HDP'nin ortak Anayasa çalışması yaptığı iddialarına yanıt verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şöyle oldu:

Biz bir anayasa çalışması yapmadık ki, nerede anayasa taslağı çıkarın gösterin. 4 parti bir geldik Millet İttifakı. Biz varız, İYİ Parti var, Saadet Partisi var, Demokrat Parti var. Demişiz zaten güçlendirilmiş parlamenter sistem istiyoruz diye.

Gelecek Partisi’nin sayın genel başkanı geldi, güçlendirilmiş parlamenter sistemle ilgili çalışmasını verdi. Neden bu işleniyor?

Kılıçdaroğlu'ndan AKP'ye: Halkın hakemliğine başvurmaktan daha doğal bir yol yokturKılıçdaroğlu'ndan AKP'ye: Halkın hakemliğine başvurmaktan daha doğal bir yol yoktur

Acaba diğer partiler HDP ile çalışıyor mu diye bir algıyı medyalarıyla yerleştirmeye çalışıyorlar. Uzlaşma komisyonu kuruldu. O komisyonunda AK Parti de vardı, HDP de vardı. Neden o zaman demediler HDP niye komisyonda vardı diye? Çünkü talimat o yönde geldi. HDP’li başkanvekili Meclis’te oturumu yönetiyor.

Söz verdiğinde konuşuyorsun. Neden onu eleştirmiyorsun. Bu ülkede demokrasiyi ve insan haklarını getirmeliyiz. Siyasi partileri eleştiririz ama siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Bu kısır döngüyü aşmamız gerekiyor.