Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un tutuklanarak cezaevine gönderilmesinin ardından yerine gelecek isimlerle ilgili yapılan çalışmalar hızlandı.

Birçok isim meclis içinden seçilmesi beklenen başkan vekilliği için yarışa girdi.

Egedesonsöz’e konuşan Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, önümüzdeki hafta İzmir’e gelerek çalışma yapacaklarını söyledi.

Torun, “Süreci en başından bu yana çok yakından takip ediyoruz. Oraya gelerek yerinde duruma bakacağız. Gelir ve gerekeni de yaparız. Herkes işine baksın. Kimse kendine göre plan program yapmasın” dedi.

İL BAŞKANLIĞI VE BÜYÜKŞEHİR AYRI MI?

Aksoy’un tutuklanmasının ardından birçok isim çalışmalar yürütürken Menemen’de ilk olarak Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Ünal, İhsan Perçin, Özgül Metin ve Deniz Karakurt gibi isimlerin ismi ön plana çıkmıştı.

İl Başkanı Deniz Yücel doğrudan kadın bir aday istediğini genel merkeze ifade ederek Av.Karakurt’un ismini önermişti. Parti içinde Belediye Başkanı Aksoy’un tutuklanmadan önceki süreçte belediye yönetimiyle ters düşen isimler arasında yer alan Karakurt, meclis oylamalarında şerh oyu kullanan isimler arasında yer alıyordu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen çalışmaları koordine eden Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu’nun da avukat olan Mehmet Karabiniş ismi üzerinde yoğunlaştığı öğrenildi.

Aksoy’un partiden ihraç edilmesi dahil sonraki süreci de İzmir’de yakından takip eden Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’un ise genel merkeze Mali Müşavir Özgül Metin ismini önerdiği belirtildi. Kendisi gibi Kahramanmaraş doğumlu olan Metin’e destek veren Öztunç’un Aksoy’un ihraç edilmesi sürecindeki aktif rolü da parti içinde konuşulmuştu.

Öte yandan Menemen’de Büyükşehir Meclis Üyesi Mali Müşavir Ali Yılmaz ile Menemen Meclis üyesi Sigortacı Çağlar Gülez de şanslı isimler arasında gösteriliyor. Partinin yoğun bir çalışma yaparak adayını belirlemesi bekleniyor.