(DHA) - CHP İstanbul eski İl Başkanı Cemal Canpolat, hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 2016 yılında Yassıada'yla ilgili yaptığı bir konuşmasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıkoğlu'na, "Hakaret" ettiği iddiasıyla hakkında soruşturma başlattığı Cemal Canpolat, talimatla ifade vermek için Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.  CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve CHP Meclis Üyesi Eren Erdem'in de aralarında bulunduğu partililer Canpolat'a destek vermek için adliyede yer aldı. Canpolat, savcılıktaki yaklaşık bir saat süren ifade verdi

"TOPLUMSAL TEPKİ 4 YIL SONRA DAVA KONUSU OLDU"

İfade vermesinin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Canpolat, "Yaptığımız etkinlikte, Yassıada'yı betonlaştıranlara karşı toplumsal bir tepki oluşturduk. Toplumsal tepki 4 yıl sonra dava konusu oldu. Ayrıca genel başkanımıza  'Aday ol boyunun ölçüsünü al' dediği için o etkinlikle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) başkanına cevap verdik" diye konuştu.

AYNI MÜCADELEYİ SÜRDÜRÜYORUZ

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise "Bu dava, niteliği ne olursa olsun bir Cemal Canpolat davası değil, CHP'lilerin, halk için kent için ve kentin geleceği için mücadele eden, doğruları söyleyen herkese aslında bir 'Sopa gösterme' davasıdır. Ama lafı hiç uzatmadan şunu söyleyebiliriz ki; CHP'li olmak demek, halkın hukukunu korumak demek. CHP'li olmak kentin hukukunu korumak demektir. Nasıl Cemal başkanımız o dönemde mücadeleyi verdi, bizler de aynı mücadeleyi sürdürüyoruz. Bu göstermelik davalarla da hiçbir CHP'linin mücadeleden geri kalmasına ya da doğru söylemesine engel olamayacaklardır" ifadelerini kullandı.