Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sağlık çalışanlarıyla birlikte işaret dili ile “Memleketim” şarkısını söyledi. Bornova Belediyesi tarafından hazırlanan klip büyük ilgi gördü.

Bornova Belediyesi, Türkiye Sağırlar Federasyonu eski Başkanı Ercüment Tanrıverdi'nin katkılarıyla, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde işitme engelliler için anlamlı bir klibe imza attı. Klipte, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, koronavirüs ile mücadele eden sağlık çalışanları ile birlikte Ayten Alpman’ın “Memleketim” şarkısını işaret diliyle seslendirdi. İş kıyafetleri ve maskeleriyle kamera karşısına geçen sağlık çalışanları, engelli vatandaşlar için farkındalık yarattı. Sosyal medyada yayınlanan klip kısa sürede büyük ilgi görürken, vatandaşlar da sağlık çalışanlarına destek mesajları gönderdi.

“FARKINDALIK YARATMAK İSTEDİK”

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde farkındalık yaratmak için böyle bir çalısmaya imza attıklarını ifade etti. İduğ, “Hayatta hepimiz pek çok zorlukla karşılaşıyoruz. Beraberce ve dayanışma içinde olursak üstesinden geleceğimize inanıyorum. Son dönemde ağır bir pandemi ile mücadele ediyoruz. Bu mücadeleyi en önde göğüsleyen sağlık emekçilerimizin işitme engelli dostlarımıza destek olmak için attığı bu güzel adıma, ortak olmaktan gurur duyuyoruz. Sadece 3 Aralık’ta değil, her gün engelli dostlarımızın yanında olmalı, dayanışma ve empati ile engelleri beraberce aşmalıyız” diye konuştu.