İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Gençlik Kolları’nın organize ettiği “Cumhuriyet için Gençlik Buluşması” programına katıldı. Programa, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Başkanlık Divanı ve Milletvekilleri katılım sağladı. Vekiller ve divan üyeleri kendi illerinin olduğu tribünlerde, gençlere eşlik etti.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençler Ankara 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’nu “Gençliğin Umudu Meral Akşener” sloganlarıyla inletti.

Programda konuşma yapan Meral Akşener, Cumhuriyet’in kuruluş yıllarına atıfta bulunarak gençlere seslenerek, “Dünyanın en zor işi analıktır. Hayal edin Küre Dağları, soğuk çamur karlı bir toprak ayaklar çıplak, Ayşe, sırtında Recep, kocası şehit. Kucağında 25 kiloluk mermi. Recep sırtında bağırır, Ayşe bir karar vermek zorunda kalır. Mermi mi Recep mi? Ve Ayşe Recebin üzerindeki yün örtüyü merminin üzerine örter. Yürünür, yürünür mermi teslim edilir ama Recep donmuştur. Ağlayamaz Ayşe. Bunu neden anlatıyorum. Türk milleti acıyı çabuk unutur. Neredeyse her dönem soykırıma uğramış millettir ama bunu sizlere hiç anlatmaz nineleriniz. Ve Cumhuriyet kurulur. Atatürk hakkı hakka teslim eden bir liderdi. İki şeyi yapar, birisi batılı kadınlardan daha önce seçme seçilme hakkı gibi önemli haklara kavuşturur. İkincisi Cumhuriyeti sizlere emanet eder, sizler Cumhuriyetsiniz, Cumhuriyet sizlerin.

"ÖZÜR DİLİYORUM"

Cumhuriyet sınıflar arası geçirgenliğin en fazla olduğu sistemdir. Sınıflar arası eşitliği sağladı. Bugün Gündoğdu köyünden çıkan Meral de, Kasımpaşalı Erdoğan’ın da, Kayserili Abdullah Gül’ün de bugün  bu mevkilerde olmasının sebebi cumhuriyettir. O fakir cumhuriyet bizlerin eğitimini sağlamışken bugün sizlere bu eğitim imkanını veremediğimiz için ben kendi adıma sizlerden özür dilerim. Eğer bugün sizlerin umudunuzu kaybetmenize sebep olduysak ben sizlerden özür dilerim. Yurt dışında bir hayat hayali kurduranlar adına bütün gençlerden özür diliyorum. Bugün her şehirde devasa binalarla yapılmış üniversiteler var ama içinde hoca yok. Öğrenci de aile de zayi oluyor” ifadelerini kullandı.

Meral Akşener sözlerine son verirken gençlere, “Gözlerinizi yıldızlara dikeceksiniz. Çok çalışacaksınız” dedi.