Eski Başbakan Yardımcısı ve SHP Onursal Genel Başkanı Prof. Dr. Erdal İnönü, vefatının 12. yılında Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen törenle anıldı. CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, “İnönü, siyasette bir şey olmak için değil hep birlikte bir şey başarmak için mücadele etti. Erdal İnönü’nün siyasetteki duruşunu ve siyaset yapma şeklini dün olduğu gibi bundan sonra da kendime örnek alacağım” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı, İnönü Ailesi ile birlikte Eski Başbakan Yardımcısı ve SHP Onursal Genel Başkanı Prof. Dr. Erdal İnönü için Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında anma töreni düzenledi. Törene CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, İnönü’nün eşi Sevinç İnönü, Şişli eski Belediye Başkanı Hayri İnönü ile İnönü’nün yakınları ve sevenleri katıldı. Anma töreninde kısa bir konuşma yapan CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, “Erdal İnönü, 1980’nin karanlık yıllarında sorumluluk alarak siyasete girmiş ama siyasete girmenin ötesinde siyaseti bir sorumluluk olarak yerine getirmiştir. İnönü siyasette nezaketin tevazünün, kibarlığın nasıl olduğunu gösterebilmiş ve özellikle bu günlerde en çok ihtiyaç duyduğumuz duyguları o günlerde yaşanmasına, bugün için de örnek olmasına vesile olmuştur. Erdal İnönü’nün Türkiye siyasi tarihine ve Türkiye siyasetine yaptığı katkılar yadsınamaz” dedi.

Erdal İnönü’nün siyaset yapma biçimlerini kendisine örnek aldığını söyleyen Kaftancıoğlu, “Erdal İnönü deyince bilimsel çalışma aklımıza geliyor. Akademide değil siyasette, siyaset yaparken de bilimsel çalışma. Erdal İnönü deyince kişilere değil ilkelere bağlı iş yapma aklımıza geliyor. Erdal İnönü denilince siyaseti bir şey olmak için değil hep birlikte bir şey başarmak için mücadele etme aklımıza geliyor. Erdal İnönü’yü mezarı başında anarken bundan sonra da Erdal İnönü’nün Türkiye siyasetine kattıklarını sadece anlatarak değil yaşayarak ve gelecek kuşaklara aktararak sorumluluğumuzu yerine getireceğimizi düşünüyorum. Ben Erdal İnönü’nün siyasetteki duruşu kimliği kişiliği siyasete bakışı ve siyaset yapma şeklini dün olduğu gibi bundan sonra da kendime örnek alacağım. Bir kez daha İnönü Ailesi’nin, Cumhuriyet Halk Partisi ailemizin ve 81 milyonun başı sağ olsun” diye konuştu.