Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu Ortak Akıl'da Karar yazarlarına yönelik tehdit mesajlarını değerlendirdi.

Karaalioğlu, Semih Yalçın'ın Taha Akyol tweet' ile ilgili "Ne oluyoruz? Hedef gösteren ve saldırıya zemin hazırlayıcı dil varken... Devamındaki açıklamalar nedir?" yorumunda bulundu.

"MÜDAAFAYI ZÜL KABUL EDİYORUZ"

KARAR yazarlarına yönelik açıklamalar için Karaalioğlu "Sayın Selçuk Özdağ ile gazetecilere yapılan saldırılar kabul edilemez. Yeniçağ yazarlarına çok fazla saldırı oldu. Bahçeli 'Bizimle alakamız yok' diyor. O zaman yargı, bu failleri bulsun... Ne oluyoruz? Hedef gösteren ve saldırıya zemin hazırlayıcı dil varken... Devamındaki açıklamalar nedir? Karar gazetesi olarak tahammül edilmesi zor bir fikir söylemedik. Müdafaa edecek durumda değiliz... Müdafaayı zül kabul ediyoruz. Burada bir program yapıldı, Yıldıray Oğur da köşesinde bir kronoloji ortaya koydu" diye konuştu.

Akyol, kutuplaştırıcı dili hatırlatarak "Selçuk Özdağ'a yönelik saldırıyı kınamak lazım. Bizimle ilgisi yok demek, yetmez. Dil ile el arasında bağ kopuk olmaz. Çok şiddetli konuşmalar sonrası neler yaşandı... Tarihimize dönüp bakmak lazım" ifadelerini kullandı.

"EN TEHLİKELİ FİKİR, ELEŞTİRİLMEYEN FİKİRDİR"

Erken seçim tartışmaları için de Karaalioğlu "Bazıları gerilimin seçim ile alakalı olduğunu söylüyor. Fakat buna katılmıyorum. Seçime bu ortamda mı gidilmek isteniyor? İktidar, böyle bir ortamda seçime gitmez. Erdoğan gerilim istiyor ama bu tablodan memnun değil. Fakat Erdoğan kendi kontrolünde gerilim ister." dedi.

"2021'de seçim öngörmüyorum, en erken 2022'de olacaktır. Seçim için pandemi koşullarının kalkması lazım" diyen Akyol da dikkat çeken şu sözleri sarf etti: "Ali Fuat Başgil'in bir sözü ile kapatmak istiyorum. 'En tehlikeli fikir, eleştirilemeyen fikirdir' diyor. Niye? Çünkü düzeltilemez."