Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, Tele 1'de Tuba Emlek'in sunduğu Mercek isimli programda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Yılmaz Özdil, AKP'nin Yeliz'i olarak anılan Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı'nın kendisni şaşırtan hareketini canlı yayında açıkladı.

Yılmaz Özdil, “Gazeteciler gazeteciye saldırıya sessiz kalırken, Uğuroğlu’nu arayanlardan biri ‘Yeliz’ çıktı iyi mi? Erdoğan’ın şoförü Ahmet Hamdi Çamlı… Benim hakkımda da ağır açıklamalar yapar… Benim adama bakış açım değişti." ifadelerini kullandı.

Yılmaz Özdil'in açıklaması şöyle oldu:

Orhan Uğuroğlu’nu o gün itibariyle 9 bin kişi aramış. Gazeteciler cemiyetleri ya da gazeteciler Orhan Uğuroğlu’na tepki göstermek için bile beklediler, etrafı görmek istediler.

Bir ülkenin basını bu kadar korkak, kaypak, kendi mesleğinin abisi, duayeni saldırıya uğradığında bu kadar sessiz kalıyorlarsa bu ülkede gazetecileri döverler” ifadelerini kullanan Özdil, “Gazeteciler gazeteciye saldırıya sessiz kalırken, Uğuroğlu’nu arayanlardan biri ‘Yeliz’ çıktı iyi mi? Erdoğan’ın şoförü Ahmet Hamdi Çamlı…

Benim hakkımda da ağır açıklamalar yapar… Benim adama bakış açım değişti. Uğuroğlu’nu ilk arayanlardan biri çıktı.