Yaklaşık 500 gün tutukluluğunun ardından geçtiğimiz günlerde özgürlüğüne kavuşan Eren Erdem, Halk TV'ye konuk oldu. Son günlerde CHP kulislerinde dillendirilen o soruya cevap Eren Erdem, CHP İstanbul İl Başkanı olmaya yeşil ışık yaktı.

Yaklaşık 500 gün hapiste kalan CHP PM Üyesi Eren Erdem, Halk TV'de CHP'de başlayan kurultay sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fatih Ertürk, canlı yayında CHP örgütlerinin cevabını merakla beklediği 'CHP İstanbul İl Başkanlığı'na aday olacak mısınız?' sorusunu Eren Erdem'e sordu.

Eren Erdem yaptığı açıklamada "Şu ortamda  partim, örgütüm, parti kamuoyum bana ne uygun görürse. Ben o vazifeyi yapmakla sorumluyum. Bu benim için mükellefiyettir" diyerek CHP İstanbul İl Başkanlığı adaylığına yeşil ışık yaktı.

"İÇERDE MÜCADELE VERDİM, DIŞARDA DA DEVAM EDECEĞİM"

"Ben siyasete ve mücadaleye devam edeceğim. Çünkü biz bunun bedelini ödedik. Bizden susup siyaseti terk etmemiz isteniyor. Benden, "Sus, pıs konuşma siyaseti terk et. Biz böyle senin gibi, açık sözlü adam sevmiyoruz kardeşim. İçeri attık seni, şimdi de siyaseti bırakırsan, hayatına devam edebilirsin" deniyor bana. İçerde mücadele vermişim, dışarda da devam edeceğim mücadeleme" diyen Eren Erdem açıklamalarını şöyle sürdürdü:

EREN ERDEM: BANA VERİLEN HİÇBİR GÖREVİ REDDETMEM

"Ben CHP'nin PM üyesiyim. CHP şöyle bir müessesedir; Vasife verir ilçe başkanı olursunuz, vaziye verir il başkanı olursunuz, vazife verir milletvekili olursunuz, vazife verir PM üyesi olursunuz, vazife verir MYK üyesi olursunuz. Bu örgütüyle, yönetimiyle partinin takdiridir. Ben bana verilen hiçbir görevi reddetmem. Ama hiçbir görev içinde 'ben buraya aday olmak istiyorum' demem.

Şu ortamda partim, örgütüm, parti kamuoyum bana ne uygun görürse. Ben o vazifeyi yapmakla sorumluyum. Bu benim için mükellefiyettir."