İstanbul Beyoğlu'nda Neve Şalom Sinagogu'na yapılan bombalı saldırıda hayatını kaybeden 28 kişi, Şişhane'deki Barış Anıtı önünde gerçekleştirilen törenle anıldı. CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, “Acının genetik aktarımı diye bir şey vardır. Acılara en iyi gelen şey nedir biliyor musunuz? Adalettir. Hem acılarımızı ve birbirimizi anlamalıyız hem de gelecek kuşaklara acı değil adalet bırakmalıyız” dedi.

Neve Şalom Sinagogu'na yapılan terör saldırısının 16. yıl dönümünde saat Şişhane Meydanı’nda bulunan Barış Anıtı önünde gerçekleştirilen törene CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Yağbasan Köylüleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri ve saldırıda ölenlerin yakınları katıldı. Törende konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, “Terör nereden gelirse kimden gelirse gelsin lanetlenmesi gereken bir durumdur. Biz siyasetçilerin lanetlemekten öte yapması gereken daha önemli işler var. Birincisi biz siyasetçiler insanları ayrıştırarak değil barıştırarak bir arada olmalıyız. Biz siyasetçiler acılar üzerinden değil adalet üzerinden bu toplumu hep birlikte dönüştürmeliyiz. Ben Türkiye’de bunun yapılabileceğine her geçen gün daha fazla inananlardanım. Çünkü sizler 16 yıldır acınızı hatırlatmıyorsunuz. 16 yıldır adalet arıyorsunuz” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da mesajını paylaşan Kaftancıoğlu, “Yağbasan Köyü Derneği’ni ve sizleri hakikaten bu topraklardaki adalet arayışında verdiğiniz mücadeleden ve kararlılıktan dolayı kutluyorum. Bu adalet arayışınızın er ya da geç ama mutlaka bir gün sonuç bulacağını biliyorum. Bu duygular ile şu anda yurdışında bulunan ve kentte yeni bir başlangıç için elinden geleni yapan ve kentin meydanlarının kentin hafızası olması acılarımızı hatırlatmak değil geleceğe daha güvenli daha kardeşçe daha barış içinde bakmamızı sağlamak için elinden geleni yapacak olduğunu bildiğim Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun da sevgilerini, saygılarını ve selamlarını da iletiyorum” diye konuştu.