CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Tüzüğümüze göre çarşaf liste esastır. Kimsenin çarşaf listeyi kaldırdığı da yok. Bugüne kadar ben kimseye blok liste verin de demedim'' dediği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplanan ve yaklaşık 5 saat süren Parti Meclisi toplantısında olağan kurultay süreci de gündeme geldi.

Düzgün Haber’in edindiği bilgiye göre mahalle delege seçimleriyle başlayan kongre süreci hakkında sessizliğini bozan Kılıçdaroğlu, kırmızı çizgilerini tek tek sıraladı.

Genel Merkez olarak il ve ilçe kongrelerinde tek aday dayatması içinde olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, “Sorun parti içinde yarışta değil. Sorun kişilerin hangi amaçla aday olduklarında. Bir çok kişi kendi ikbali için aday oluyor. Kendi ikbali için kavga ediyor. Bu mantığındaki değiştirmemiz lazım. Kongrelerde ikbal için değil iktidar için mücadele edilmeli” uyarısında bulundu.

‘ESKİ ALIŞKANLIKLAR BİTMELİ’

CHP’nin kurultayının iktidar hedefiyle yapılması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Elbette herkes demokratik şekilde yarışabilir. Ancak ben eski alışkanlıkların nüksetmesini kabul etmiyorum. Yarışalım derken, birbirlerini kırmalarını, küsmelerini, örgütün parçalanmasını, yarışan adayların ve onları destekleyenlerin kongre bitse de düşman olmalarını kabul etmiyorum. Demokratik şekilde yarışıp, kaybeden kazananın elini kaldırsa hiçbir sorun yok. Bu demokratik olgunluk olacaksa bir değil beş aday yarışsın. Biz yarıştan yanayız ama kavgaya karşıyız. Yarışa izin veririz ama kavgaya izin vermeyiz. Bizim kaygımız bundan kaynaklanıyor” dedi.

‘KİMSENİN ÇARŞAF LİSTEYİ KALDIRDIĞI YOK’

Blok liste tartışmasına da son noktayı koyan Kılıçdaroğlu, “Tüzüğümüze göre çarşaf liste esastır. Kimsenin çarşaf listeyi kaldırdığı da yok. Bugüne kadar ben kimseye blok liste verin de demedim. Delegeye güvendim. Delege çarşaftan yana oldu çarşaf listeyle hep seçim yaptık. Bizim tek derdimiz, ‘yarın ben ne olacağım’ kaygısıyla siyaset yapılmamasıdır. Bireysel hedefler değil, partisinin ve ülkesinin geleceğini düşünen herkes parti içinde demokratik hakkını kullanabilir” dediği öğrenildi.