CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yurt gezisine çıkıyor. Kılıçdaroğlu, CHP'nin milletvekili çıkaramadığı ya da daha az vekili olan illere gidecek.

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre, CHP lideri mart ayı içinde 24 ili dolaşarak vatandaşların sorunlarını dinleyecek. Kılıçdaroğlu gezi programına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memleketi Rize ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin memleketi Osmaniye'yi de aldı.


ÇÖZÜMÜ ANLATACAK

Bu kapsamda bugün Aksaray'a gidecek olan Kılıçdaroğlu, esnaf, meslek odaları, kanaat önderleri, muhtarlar, STK'larla görüşecek. Sorunları dinleyip, çözüm önerilerini anlatacak. CHP liderinin; Uşak, Adıyaman, Bayburt, Çankırı, Çorum, Düzce, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Gümüşhane, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Konya, Nevşehir, Osmaniye, Rize, Şanlıurfa, Trabzon ve Yozgat'ı da ziyaret etmesi planlandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, koronavirüs salgını ile birlikte Türkiye'deki mağdur kesimlerin daha da zor duruma düştüğünü belirterek, “Esnaf siftah yapamıyor, işsizlik almış başını gitmiş. İşi olanlar asgari ücrete mahkum. Türkiye'nin gerçek gündemini konuşmak için Genel Başkanımız sahada olacak” dedi.