İzmir’de 29 Ağustos 2020 tarihinde yapılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Gençlik Kolları Kongresi’nde yaşanan arbedede basın mensuplarına saldırdığı ve olaylara karıştığı tespit edilen 9 partilinin disiplin dosyaları Yüksek Disiplin Kurulu’nda (YDK) görüşüldü.

CHP İzmir İl Başkanlığı, söz konusu kongrede yaşanan arbedede olaylara karıştığı ve basın mensuplarını saldırdığı tespit edilen; Hüseyin Gül, Yakup Yılmaz, Tayfun Ozan, Atakan Demirtaş, Emre Gelen, Taner Gül, Onur Kurt, Tarık Akbaba’yı kesin ihraç, Mehmet Tokan’ı ise kınama istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk etmişti.

İl Disiplin Kurulu; Hüseyin Gül hakkında kınama cezası, Yakup Yılmaz hakkında geçici ihraç, Tayfun Ozan hakkında geçici ihraç, Atakan Demirtaş hakkında kınama cezası, Emre Gelen hakkında uyarı cezası, Mehmet Tokan hakkında kınama cezası, Taner Gül hakkında geçici ihraç, Onur Kurt hakkında geçici ihraç kararı alırken Tarık Akbaba'ya ceza verilmemişti. Geçici ihraç cezalarının süresi 1 yıl olarak belirlenmişti.CHP İzmir İl Başkanlığı ise İl Disiplin Kurulu’nun kararlarına itiraz ederek dosyaları YDK’ya taşımıştı.

1 AY SONRA GÖRÜŞÜLECEK

YDK, 9 ismin disiplin dosyalarını görüştü. YDK, Mehmet Tokan’a verilen kınama cezasını kaldırdı. Hüseyin Gül, Yakup Yılmaz, Tayfun Ozan, Atakan Demirtaş, Emre Gelen, Taner Gül, Onur Kurt, Tarık Akbaba ile ilgili daha fazla delil toplanması ve soruşturma yapılması için dosyaların 1 ay sonra yeniden görüşülmesi kararlaştırıldı.