CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP Grup Toplantısı'nda konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının satırbaşları şöyle: 

İNSAN HAKLARI EYLEM PLAN ELEŞTİRİSİ

Birileri gibi kendi cebimizi doldurmuyoruz. Birileri gibi İstanbul'da arsa varsa bana sormadan satmayın demiyoruz. Tek arzumuz bu ülkede herkes huzur içinde yaşasın. Sonuçta bir parti gelecek bir partiyi yönetecek. Demokrasi içerisinde yönetecek. 19 yıl geçmiş hala İnsan Hakları'nı düşünüyorlar. 19 yıl geçmiş. Allah bunlara akıl fikir versin. Yeniden toplantı yapacağınıza Birleşmiş Milletler'e bakın, Peygamberimizin Veda hutbesine bakın görürsünüz insan haklarını.

ASLA PARA ÖDEMEYECEKSİNİZ

Şubat ayında Aksaray'da kanaat önderleri ile görüştüm. Kırsalda küçük bir köyümüz varsa orda da bir kanaat önderi vardır. Onlarla bir araya gelip varsa sıkıntımız dinlemek görevimizdir. Niğde-Ulukışla-Aksaray demir yolundan şikayet ettiler. Kanal İstanbul ile uğraşacağına yapsana bu demir yolunu. Yıllar yılı söz verdin neden yapmıyorsun? Herkese para var da Aksaray'a neden yok? Ben onlara söz verdim, CHP iktidarında Aksaray'da ürettiğiniz ürünleri demiryolu ile Mersin'e taşıyacaksınız asla para ödemeyeceksiniz.

Ankara-Niğde otoyolu yapmışlar esnaf perişan. İşsizlik kol geziyor. 1994 yılından bu yana söyledikleri hiçbir şeyi yapmadılar. İstanbul'da olan rant Anadolu'da olmadığı için Anadolu'yu gözden çıkarttılar.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda ek kadroda çalışan personelin ciddi sorunlar var. Bunun grup toplantısı boyutlarını aştığını gördüm. Metni vereceğim bunu mutlaka gündeme getirin. Sözleşme imzalanmazsa kapı dışarı olacaklar. Özlük hakları yetersiz. Bunları Meclis araştırmasında dile getirin.

4 aydır patates üreticisi ürününü depoda tutuyor. Beklentisi ürünü biri gelip satın alacak mı?

İKTİDARA DERS VERME ZAMANI GELMİŞTİR

Çocuğunu okula gönderen hiçbir anne ve baba eğitim sisteminden memnun değil. Eğitim sistemini bir deneme tahtasına dönüştüren, çocukları kobay olarak kullanan iktidara ders verme zamanı gelmiştir. Önümüzdeki seçimlerde çocuklarınız için bu iktidara ders verin.

KANAL İSTANBUL'A İNAT EDECEĞİNE EĞİTİME İNAT ET

Eğitimden tasarruf olmaz. Eğitim sınıf atlatır. Sanatta, kültürde, bilimde her alanda ileriye gitmiş oluruz. Nasıl anne babalar fedakarlık yapıyorsa iktidarın da yapması gerekir. Kanal İstanbul'da inat edeceğine eğitimde et.

ÇİN AŞISI POLEMİĞİ:O ANLAŞMAYI BEN SANA GÖNDEREBİLİRİM

Çinden 1 milyon doz aşı bedava alındı mı? Bedava alınan aşı 12 dolardan 12 milyon dolara fatura edildi mi?

Cevap veriyor: Bu kesinlikle doğru değil. Biz anlaşmamızı doğrudan Sinovac ile yaptık. Aracı olan firmanın adını açıkladım. Koca'dan yanıtı şunun için istedim: Size aracı yok diyen kişiyi iyi tanıyın. Doğru bilgi vermiyor. Sana doğru bilgiyi bu kardeşin veriyor. Erdoğan sana doğru bilgi vermiyor. Aldatıyor. O anlaşmayı ben sana gönderebilirim. Sayın bakanın unutmaması gereken bir şey var. Rantın olduğu yerde akbabalar vardır.

SAYIN BAKAN'IN BUNLARDAN HABERİ VAR MI?

Keymen İlaç Devlet Malzeme Ofisi'ne gerekli teminat veremiyor. Çin'deki firma bunu teyit edemiyor. Sayın bakanın bunlardan haberi var mı? DMO kime bağlı? Hazine ve Maliye Bakanı. Cevap vermesi gereken kim? Hazine ve Maliye Bakanı. Kimin sırtına yüklüyorlar. 1 milyon doz aşı CHP iktidarında gelseydi 1 milyon doz aşıyı Filistin'e gönderirdim. 

Havuz medyasının gazeteleri var. Birisi yazmış; "Kılıçdaroğlu asılsız iddialarla Sağlık Bakanlığı'nı ticari sırrını açıklamaya zorlayarak Türkiye'nin hem Sinovac hem Çin ile arasını bozmak istiyor"

Ben bu açıklamayı yapınca Sinovac, Çin ve Türkiye arasında uyuşmazlık yaratıyormuşum ben. Çin'in Uygur Türklerine yaptığı zulm dolayısıyla aranız bozulmuyor da, benim sorduğum aşı dolayısıyla mı aranız bozuluyor? Havuz gazetesi merak ediyorsa gelsin bütün belgeleri ben vereyim.

Çin'in Uygur Türklerine yaptığı zulüm nedeniyle aranız bozulmuyor da ben sorunca mı bozuluyor?

128 MİLYAR DOLARI KİME SATTIN?

128 milyar dolar. Küçük bir rakam olsa üzerinde durmayacağım. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Soru şu: 128 milyar doları kime sattın? Kimlere sattın? MB'nin internet sitesinde var. Her yıl para ve kur politikası ile ilgili açıklama yapıyorlar.

Merkez Bankası yaptığı tüm döviz satışlarını duyurur. 128 milyar dolarla ilgili hiçbir duyuru yok. Erdoğan’a beş soru soruyorum. 1- 128 milyar doların satışı hangi yöntemle yapıldı? 2- Bu satış hangi tarihlerde yapıldı? 3- Hangi kurdan ne kadar döviz satıldı? 4- Bu ticaretin alıcıları kimlerdir? 5- Bu satış işleminin altında kimlerin imzası var?

BAHÇELİ'YE ÇAĞRI YAPIYORUM: VATANSEVERLİK BU MU?

Sen ve damadın el ele verdiniz Merkez Bankası’nın 128 milyar dolarını Londra'daki bir avuç tefeciye teslim ettiniz! Sorumlusu sensin.

DOKUNULMAZLIK FEZLEKELERİ

Trabzon'da esnaf yazmış: Namuslu bir şekilde battık.

İşin peşini bırakmayacağız. Esnafın fakirin fukaranın hakkını savunacağız.

Yasama dokunulmazlığını kaldırırsanız siyaset alanını daraltırsınız. Demokrasiden vazgeçmiş olursunuz. Dokunulmazlıklar konusunda sağlıklı bir karar alabilmek için yargı bağımsızlığı olması lazım.

AK Parti Genel Başkanı'nın önünde yüksek hakim düğme arıyordu nasıl iliklerim diye. Dokunulmazlığı kaldıracaksa bağımsız ve tarafsız bir yargı olması lazım.

Cumhuriyet Halk Partisi haksızlıklar karşısında susmaz. Biz bildiğimiz yoldan yürürüz. Anayasa'ya göre. 83. madde. Siyasi parti gruplarınca yasama dokunulmazlığı konusunda grup kararı alınamaz. Her bir milletvekili dosyaya bakar ona göre oturur oyunu kullanır. Milletvekillerine sağlanmış önemli bir güvencedir. Bunu da almak istiyorlar. Milletvekilinin dokunulmazlığı bir kişinin iradesine bırakılamaz. Milli iradeye ihanettir. Hakarettir milli iradeye.

Bahçeli’ye de çağrı yapıyorum. 128 milyar doların nereye gittiğinin araştırılmasını istemiyor. Milliyetçilik bu mu? Vatanseverlik bu mu?