CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, 'Saray'a giden CHP'li' iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı tamamlandı. Toplantıda Rahmi Turan'ın iddiası da konuşuldu. 

Toplantının ardından CHP Sözcüsü Faik Öztrak gazetecilere açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı tamamlandı. Toplantıda Rahmi Turan'ın iddiası da konuşuldu. 

Toplantının ardından CHP Sözcüsü Faik Öztrak gazetecilere açıklama yaptı.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:

Sayın Genel Başkanı’mız katıldığı bir televizyon programında Saray’ın Cumhuriyet Halk Partisi’nin içerisinde karışıklık çıkarmak istediğini kamuoyuna duyurmuştur. Bugün geldiğimiz nokta Genel Başkanı’mızın ne kadar haklı olduğunu ortaya koymaktadır. Gazeteci Rahmi Turan bu bilgiyi Saray’a yakın bir kaynaktan aldığını söyledi. Sonrasında da kaynağını açıkladı. Bu operasyonun amacı gayet açıktır. Amaç CHP’de karışıklık çıkarmak, kumpas kurmaktır. Operasyon saray menşeilidir. Vatandaşın dertlerine derman aradığını adres olarak gördüğü Cumhuriyet Halk Partisi’nde karışıklık çıkarmak istenmektedir.

Cumhuriyet Halk Partisi’ne karşı düzenlenen bu kumpasın düğümünün çözülebilmesi için yapılacaklar bellidir. Gazeteci Rahmi Turan kaynağını açıklamak zorundadır. Bu açıklanmadığı sürece milletin gündemini karartmak isteyenlere fırsat yaratılmaktadır. Saray memurlarının operasyonlarıyla Cumhuriyet Halk Partisi’ni dizayn etmek kimsenin haddi değildir. Cumhuriyet Halk Partisi’ni dizayn edecek tek bir güç vardır o da üye, delege ve milletimizdir. Şimdi bizlere düşen görev birlik ve beraberlik içinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin kararlı iktidar yürüyüşünü devam ettirmektir.”

CHP'ye karşı düzenlenen bu kumpasın düğümünün çözülmesi için yapılacaklar bellidir. Rahmi Turan kaynağını açıklamıştır. Şimdi, bu isim de bu bilgiyi nereden aldığını açıklamalıdır.

Saray memurlarının operasyonuyla CHP'yi dizayn etmek kimsenin haddi değildir. CHP'yi dizayn edecek tek bir güç vardır. O da delegelerimizdir.