İYİ Parti'ye mahkeme kararı ile dönen Ümit Özdağ basın açıklaması yapıyor.

Ümit Özdağ'ın açıklamaları şöyle oldu:

"Nasıl sarı sendikacılık varsa bir de sarı muhalefetçilik var. Bugün sarı muhalefet partisinin çok şikâyet eder göründüğü Cumhur İttifakı’nın var olma nedeni İyi Parti Meral Akşener’in tek başına seçime girmeye cesaretinin olmamasıdır. Sonuç yine Akşener'in ifadesiyle İyi Parti’nin seçimlerden çırak çıkması olmuştur. Ancak İyi Parti Genel Başkanı Akşener’in ifadesiyle sadece yerel seçimlerden çırak çıkmamıştır. CHP’nin uydu partisi haline getirmişlerdir İyi Parti’yi. Bana kızacağınıza cesaretiniz varsa İyi Parti’nin iç işlerine karışan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’na kızın. Veya İyi Parti’yi aşağılayan Çanakkale Belediye Başkanı’na kızın. Ama onlara kızamıyorsunuz çünkü belediyeden gelen çantalar, ihaleler ve makamlar karşısında İyi Parti’nin onurunu sattınız. Bu söylediklerimin hepsinin kanıtı var."

"O süreçte benimle Akşener Akşener’le değişik yetkililer siyasi parti yetkilisi dahil arasındaki görüşmelerin hepsi devlet kayıtlarında vardır bir gün ortaya çıkacaktır. Akşener HDP’nin Kars’ı kazanması karşısında sessiz kalmıştır, bu sürecin önünü açmıştır. Bu süreci durduracak mükemmel ötesi bir çözüm önüne konmasına rağmen bunu reddetmiştir."

BUĞRA KAVUNCU FETÖ İLE İLTİSAKLIDIR

"İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu FETÖ ile iltisaklıdır. Bu hukuki bir gerçek bunun tartışması yok. Akrabalarınızın hemen hemen FETÖ ile ilintiliyse Anayasa’nın aldığı kararlar FETÖ ile iltisaklı olduğunuzu söylüyor. Ayrıca telefon kayıtlarınızda FETÖ’nün üst düzey yöneticileriyle telefon görüşmeleri varsa, ve bu görüşmelerin birisinde Ümit Özdağ’a bilgi verilmesini engelleyin, Kazakistan’da şu iş adamı Özdağ ile bilgi paylaşıyor, onu susturun diye talepte bulunuyorsa evet bu arkadaş FETÖ ile iltisaklıdır. Hatta onun da ötesinde iç içe geçmiştir.”

“Ve İyi Parti’de yakın çevresinde kendisinin başkan yardımcısı olduğu KATİAD’la ilişkili görevliler bulunmaktadır. Bunlardan biri şimdi İstanbul belediyesinde çalışıyor: Bu kişiler Meral Akşener’in değil Buğra Kavuncu’yu lider olarak gördüklerini söylüyorlar dar çerçevede. Ama İyi Parti içerisindeki FETÖ’cü ilerleme ne yazık ki devam ediyor. İyi Parti Rize İl Başkanı hakkında gizlilik kararı olan bir FETÖ soruşturması var. Bu soruşturmanın olduğunu açıklayan Ali Rıza Öztürk görevinden alındı. Arkadaşlar Ali Rıza Öztürk ile ilgili bir araştırma yok. Diyor ki Rize İl Başkanı ile ilgili var. Siz dönüp il başkanına var mı böyle bir şey diye soracağınıza bunu dile getiren ilçe başkanını görevden alıyorsunuz. “

"KARA LİSTE" İDDİASI

Kongrede delegelere dağıtılan bir kara listede üstü çizilecekler olarak açıklandık. Aday olmayan insanların üstünü nasıl çizersiniz? Meral Akşener listeden haberinin olmadığını söylüyor. Sayın Meral Akşener'in yalan söylediğini biliyorum. Bu liste Meral Akşener ve Koray Aydın tarafından oluşturulmuş. Bir önceki kongrede demokrasiye nasıl tecavüz edildiyse çarşaf listenin içinden yorgan liste çıkartılarak, bu kongrede de İYİ Parti'nin hukuk ve demokrasi mücadelesine ihanet edilerek komplo kurulmuş ve arkadan vurulmuşuzdur.

Türk milliyetçileri bu zihniyetten vakti geldiğinde en ağır şekilde hesap soracaktır. Akşener, FETÖ iltisaklılarla yol yürümekte çok rahat davranıyor. Daha ne kadar rahat yürüyeceğini göreceğiz.

Ben Akşener'den nasıl gizli bir anayasanın içinde olduklarının hesabını sordum. Yetkili üyelerden habersiz bir şekilde HDP ile kirli bir anayasa çalışması yapılmıştır.

Bu nedenle artık bu partide durmamın bir anlamı kalmamıştır. Partiden istifa ediyorum.

 

Özdağ, dün olduğu gibi bugün de iddialarının arkasında olduğunu belirterek, "HDP ile aynı masaya oturup anayasanın ilk 4 maddesini değiştirmeyi kabul edenlerle aynı yolda yürümem mümkün değildir. Yeniden ihraç çalışmalarına başlandığını duyuyorum. Akşener'in beni İYİ Parti'den ihraç edecek kadar cesur olmadığını biliyorum. Siyasi omurgasızlarla, HDP ile masaya oturanlarla, HDP'nin kapatılmasına karşı çıkanlarla, Türk gençlerini aldatanlarla aynı partide bulunmam mümkün değildir. Kurucusu olduğum İYİ Parti'den istifa ediyorum" diye konuştu. Özdağ, "Bundan sonra ne yapacaksınız?" sorusuna "Meral Akşener bir araştırma yaptırmış. 'Ümit Özdağ parti kurarsa kaç oy alır?' diye. Yüzde 11 olarak görünüyor" diye cevap verdi.