Menemen ilçesinin 13 merkez mahallesinde delege seçimleri 24 Kasım Pazar günü yapıldı. Klasik müzik eşliğinde gerçekleşen seçimler Cumhuriyet Halk Partisi ruhuna yakışır şekilde dostluk havasında geçti.

Pazar günü 11.00- 16.00 saatleri arasında yapılan seçimlerde binlerce üye oy kullandı. Mermerli, İsmet İnönü, Uğur Mumcu, Ahıhıdır, Camikebir, Zafer, Kasımpaşa, Kazımpaşa, Esatpaşa, Seydinasrullah, Tülbentli, Atatürk ve Gaybi mahallelerinin delegelerinin belirlendiği seçimlerde oy kullanmaya gelenleri salonda klasik müzik tınıları karşıladı. Bütün salonu kaplayan Beethoven ve Mozart’ın eşsiz müzikleri ile sakin bir şekilde oylarını kullanan Cumhuriyet Halk Partililer uygulamadan son derece memnun bir şekilde salondan ayrıldılar.

Cumhuriyet Halk Partisi Menemen İlçe Başkanı Serdar Değirmenci seçim süreci ile ilgili yaptığı açıklamada,”Barış ve dostluk havası içinde, hafif müzik eşliğinde, kavgasız gürültüsüz bir şekilde partililerimiz oylarını kullandı. Tüm üyelerimize bu olgunluğu gösterdikleri için teşekkür ediyorum. Menemenimiz’e, partimize hayırlı olsun” dedi.

Mahalle delegeleri belirlendi

Belediye Düğün Salonu’nda yapılan bu seçimle birlikte Menemen’deki delege seçimleri tamamlandı. Seçimlerde, İsmet İnönü, Kasımpaşa, Seydinasrullah ve Ahıhıdır mahallelerinde beyaz ve mavi olmak üzere çift liste, diğer mahallelerde ise tek liste(beyaz) yarıştı. Seçimler sonucunda; Mermerli Mahallesi’den 23, Ahıhıdır’dan 3, Camikebir’den 4, Zafer Mahallesi’nden 4, Kazımpaşa’dan 5, Esatpaşa’dan 27, Seydinasrullah Mahallesi’nden 1, Tülbentli’den 5, Atatürk Mahallesi’nden 6, Gaybi’den 3, İsmet İnonü’den 15, Kasımpaşa’dan ise 43 kişi listeden çıkarak delege oldu. Uğur Mumcu Mahallesi’nde ise üyelerin 3/1yeterli çoğunluğu sağlanamadığı için seçim iptal oldu.