Edinilen bilgiye göre MYK üyelerini dinledikten sonra Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmeyi yaptı: “Fezlekeler konusunda objektif davranılması önemli. Dokunulmazlıklar konusunda sağlıklı bir karar alabilmek için, Türkiye’de yargı bağımsızlığının olması lazım. Terörle ilgili bir fezleke gelecekse terörle ilgili bütün fezlekelerin çıkarılıp görülmesi lazım. İçinden kim neye göre seçiyor bunları? Objektif kriterler yok.”

Yeni anayasa tartışmalarına ilişkin de Kılıçdaroğlu’nun, “İlk önce çıksınlar şunu söylesinler; Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini getirmekle yanlış yaptık, ekonomiyi berbat ettik. Biz bundan pişmanız. Vazgeçiyoruz. Bunları demedikten sonra ne olacak? AK Parti’den bazıları ‘kırmızı çizgi olmasın’ diyor. Erdoğan’ın, MHP’nin kırmızı çizgisi başkanlık sistemi olduktan sonra nasıl oturacaksın, nasıl konuşacaksın? İlk önce bu sistemin Türkiye’yi felakete götürdüğünü itiraf etsinler” dediği öğrenildi.

‘19 kez öneri verdik’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Şimdi Meclis’te yeni bir komisyon oluşturuyoruz. Kadınların şiddete maruz bırakılmasına müsaade edemeyiz” sözü de MYK’da gündeme geldi. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, kurmaylarına, “19 kez araştırma komisyonu kurulması önerimiz var. Bunu vurgulayın” dedi.

Samsun’da yaşanan kadına şiddet olayına ilişkin de Kılıçdaroğlu’nun, “İzleyemedim. Gördüm, dayanamadım görüntülere” derken, “Sözümüz söz bu şiddeti sonlandıracağız. Türkiye’yi bu ayıptan kurtaracağız” ifadelerini kullandığı öğrenildi. (Kaynak: Milliyet)