CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin genel merkez binasında CHP MYK toplantısı sürerken basın toplantısı düzenledi.

Öztrak şunları söyledi:

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizi saygıyla anıyoruz. Bugün Kadına Yönelik Şiddetle Mücalede Günü. Bu ülkede neredeyse hergün bir kadın cinayeti işleniyor. Kadın-erkek eşitliğine inanmadığınız müddetçe bunu engellemek mümkün değildir.

İşsizlik ülkemizin kanayan yarası olmaya devam ediyor. Ekonomideki derin kriz borçlu vatandaşlarımızı ezip geçiyor. Ülkemizin gerçek sorunları budur. 

Saray'ın kibirlisi geçtiğimiz hafta nefret siyasetine hız vermişti. Memlekette kimsenin başörtüsüyle, kılık kıyafet ile bir derdi yok. Erdoğan, İstanbul'daki münferit ama vahim bir olay üzerinden milleti kışkırtmak için elinden geleni yapıyor. Kabataş'taki yalandan medet umanlar şimdi bundan medet umuyor.

Saray CHP'ye saldırıyor. Saray'daki kibirlik kişinin ne olduğu bizzat kendisinin yaptığı açıklamalardan anlaşılıyor. Daha Barış Pınarı Harekatı döneminde fikrini zikretmişti. Genel Başkanımıza çek git diyecek kadar gözü döndü. 

Son günlerde muhelifinin her yerinden Saray olduğu belli olan bir senaryo ortaya kondu. Kumpas senaryosu medyada bazı aktörler kullanılarak yapılıyor. Senaryosunun Saray'da yazıldığı belli olan kumpasın açık hedefi CHP ve onun Genel Başkanı'nadır.

Biz CHP'ye kurulan bu kumpası bozmaya kararlıyız. Bu süreçte gazetecilik ilkelerinin de çiğnendiğini not etmek isterim. Herkes kendine şu soruyu sormalıdır: Bu kumpas kimin değirmenine su taşımaktadır? Adres bellidir. Kim Cumhuriyet Halk Partisi'nin karışmasını istediğiyse, kim CHP Genel Başkanı'na "çek git" diyecek kadar gözünü kararttıysa, bu kumpas onun değirmenine su taşımıştır. 

Bu kumpasın iki amacı vardır. Birincisi, milletin aş, iş sorununu gizlemek. İkincisi, milletin umudu haline gelen CHP'ye itibar suikastı yapmaktır.

Artık, herkes çok dikkatli olmalı, kimse kendine siyasi rant devşirme fırsatçılığına girmemelidir. Kimse unutmasın CHP'nin ruhunda Kuva-i Milliye vardır. CHP ruhunu içine sindiremeyenler CHP'de çete arama gafletine düşebilir. CHP'de çete arayanlar her zaman karşılarında Kuvai Milliye ruhunu bulmuşlardır. Çete arıyorsanız, Saray'a bakacaksınız. Bu kumpasa en güzel cevabı milletimiz sandıkta verecektir. Saray hangi kumpasları kurarsa kursun, milletin önündeki yol bellidir. Türkiye'nin geleceğinde, ülkemizin kurucu değerlerini savunan, demokratik parlamenter sistemi benimseyen vatansever kadrolar olacaktır.

MUHARREM İNCE'NİN ELEŞTİRİLERİ

Öztrak açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Öztrak, Muharrem İnce'nin açıklamalarının hatırlatılması üzerine "Muharrem İnce ile ilgili iddiaların gündeme gelmesinin üzerinden 3 gün daha geçmedi. Dikkat ederseniz bir hiçbir arkadaşımız ile ilgili açıklama yapmadık. Bu 3 günün iki gününde belediye başkanları ile yapılan toplantıdaydık. Bugün de açıklamamızı yapıyoruz" diye konuştu.

İnce'nin "Kumpasın ardından CHP'deki 'çete' var" açıklamasına da yanıt veren Öztrak, "Cumhuriyet Halk Partisi'nde çete olmaz. Ne demek çete!" dedi. 

Öztrak, İnce hakkında disiplin soruşturması başlatılmasının MYK'nin gündeminde olmadığını söyledi.