CHP Genel Merkezi ve CHP'li belediye binalarına güneş paneli kurulacak.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre; CHP, Türkiye’deki yenilenebilir enerji kaynaklarından etkin şekilde yararlanılması amacıyla yeni bir çalışma başlattı.

Enerji Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın’ın yönetiminde oluşturulan Enerji Politikaları Birimi yerel yönetimlerde uygulanmak üzere projeler geliştirdi.

Özellikle güneş enerjisinin kullanılması, atıklardan enerji elde edilmesi ve enerji tasarrufu için akıllı kentler oluşturulmasına yönelik çalışmalar yapıldığını kaydeden Akın, “Önümüzdeki dönemde ‘ulusal yenilenebilir enerji çalıştayı’ ve ‘ulusal madencilik çalıştayı’ da yapacağız” diye konuştu.

Geliştirilen projeler hakkında bilgi veren Akın, şunları söyledi: “Birincisi Verimli Kentler Projesi. Bu proje ile kentlerimizde enerji verimliliğini artırıyoruz. Enerji harcayan bütün iş aletlerinden, bilgisayarlardan, bina ışıklarından tasarruf sağlamayı amaçlıyoruz. İkincisi ‘Atıktan Değere Projesi.’ Bu çalışmayla da çöpleri ayrıştırarak hem enerji hem gübre üretebiliyoruz. Yani atıkları faydalı hale getiriyoruz.”


“1001 Çatı” adlı projeyi anlatan Akın, bu kapsamda CHP Genel Merkezi ile 252 CHP’li belediyeye toplam 1001 adet güneş paneli kurulacağını ifade etti. Akın, “Kuracağımız paneller o binanın elektriğini üretecek. Bu çalışmayı da toplumda farkındalık yaratmak için yürüyüş yolları üzerine, halkın rahatlıkla görebileceği noktalarda yapacağız” diye konuştu.